ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΑΧΑΪΑ: Ξαναμπήκε το seatrack στην Ακολη

ytktalzyvr62b1729cbbea3
Τοποθετείται σήμερα,  το seatrac στην παραλία της Άκολης, στην Αιγιάλεια,  στο οποίο είχε μπει στοπ μετά από καταγγελία και έλεγχο του Λιμενικού. Η διαδικασία τοποθέτησης του seatrac σταμάτησε και το μηχάνημα που βοηθά τα Άτομα με κινητικά προβλήματα να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, απομακρύνθηκε λίγο πριν ολοκληρωθεί η εγκατάστασή του.

«Γίνεται το αυτονόητο, αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και μέρες, αν κάποιοι δεν ήταν τυπολάτρες» δήλωσε ο Χαράλαμπος Μπονάνος, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

 

Όπως είχε αναφέρει μετά την αρχική απομάκρυνση του seatrac ο κ. Μπονάνος, «έχουμε τεράστια ευαισθησία και βάζουμε σε προτεραιότητα το ζήτημα της κοινωνικής αλληλεγγύης στην πράξη. Αυτό μας δίδαξε η πανδημία. Δεν πρέπει κανένας πολίτης  να μένει πίσω στην Περιφερειακή μας ενότητα. Έχοντας αυτό κατά και τα τελευταία τρία χρόνια από το 2019, τοποθετούνται seatrac, τελευταίων προδιαγραφών, στα σημεία που μας υποδυκνύονται. Είναι ασφαλή μηχανήματα για άτομα με κινητικά προβλήματα για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα τους για την ψυχαγωγία και να χαίρονται τη θάλασσα, όπως όλοι.

Δεν θα βάλουμε στο μικροσκόπιο γραφειοκρατικούς θεσμούς δε θα εξαντλήσουμε το γράμμα του νόμου, μας ενδιαφέρει να λειτουργήσουν άμεσα τα μηχανήματα, Το πιθανότερο είναι αύριο να τοποθετηθεί τον seatrac. Το να καθόμαστε να βάζουμε στο μικροσκόπιο πιο χαρτί υπάρχει και πιο όχι,  αποτελεί προσβολή της κοινωνικής ευαισθησίας. Παρόλα αυτά, στην ουσία έλειπε το χαρτί της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Το οξύμωρο ήταν ότι ζητήθηκε χαρτί που θα έλεγε ότι εκεί που θα τοποθετηθεί ένα κινητό μέρος, δεν πάμε να σκάψουμε την ακτή, δεν είναι αρχαιολογικός χώρος. Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για τέτοιο χώρο και άρα το μηχάνημα μπορεί να τοποθετηθεί. Άμεσα σε συνεργασία με το δήμο Αιγιάλειας, θα τοποθετηθεί το μηχάνημα, ίσως και αύριο. Δεν υπήρχε αλλού στην περιοχή μας παρόμοιο πρόβλημα. Θα προχωρήσουμε σε αυτό που έχουμε υποσχεθεί και θα τοποθετηθούν κι άλλα δύο μηχανήματα για να έχουν ίσα δικαιώματα και οι άνθρωποι με αναπηρία».

trompccsie62b171710638d
qcjnyjbeib62b17170ed691

You may also like

Comments are closed.