ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΧΑΪΑ: Ξεκίνημα σχολείων… με πολλές απουσίες εκπαιδευτικών – ΣΤΟΙΧΕΙΑ

sxoleia3

Το κουδούνι χτύπησε αλλά 300 εκπαιδευτικοί και 1.400 μαθητές της Δυτικής Ελλάδας δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν καθώς βρίσκονται δέσμιοι του κορονοϊού. Πανελλαδικά ο αριθμός των μαθητών που ασθενούν ανέρχεται στις 15.547. Η μη έγκαιρη πρόβλεψη για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών αποτελεί τον μεγάλο πονοκέφαλο, αυτή τη στιγμή, για τη διοίκηση της εκπαίδευσης.

 Αναλυτικά,  , στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αχαΐα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο διευθυντής της, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, κατεγράφησαν 435 μαθητές σε σύνολο 23.000 και 115 εκπαιδευτικοί που είναι ασθενείς με κορονοϊό.

Αντίστοιχα, στα γυμνάσια και λύκεια της Αχαΐας. Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ανδρέας Ζέρβας, κατέγραψε 70 κενά εκπαιδευτικών και 500 μαθητικές απουσίες σε σύνολο περίπου 23.000 μαθητών.

Οι διευθυντές εκπαίδευσης και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων επωμίστηκαν και την επίλυση του προβλήματος που προέκυψε με τις ελλείψεις self test από τα φαρμακεία. Την Κυριακή, οι κύριοι Σταυρογιαννόπουλος και Ζέρβας, είχαν συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους διένειμαν ικανό αριθμό self test ώστε χθες το πρωί να διαθέσουν σε όσους γονείς δεν είχαν προλάβει να τα προμηθευτούν.

You may also like

Comments are closed.

eforia dilwseis art ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφορία – Συμψηφισμός: Παγίδες ακόμη και για όσους δεν έχουν ληξιπρόθεσμες, αλλά ενήμερες οφειλές

Οι συμψηφισμοί φορολογικών οφειλών και φορολογικών απαιτήσεων των φορολογουμένων είναι ιδιαίτερα σημαντικοί και στις περισσότερες περιπτώσεις ουσιώδεις, καθώς διευκολύνουν ...