ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΑΔΕΔΥ για συλλήψεις εξωτερικών φρουρών Πάτρας: Ενέργειες που αμβισβητούν το δικαίωμα στην απεργία

exoterikoi frouroi sillipsis 873x432.png
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αφού έλαβε υπόψη της την από 2/11/21 ανακοίνωση της Π.Ο.Υ.Ε.Φ., καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη και βαθιά αντιδημοκρατική
αντιμετώπιση των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας.

Έξι υπάλληλοι διετάχθησαν να προβούν σε έκτακτη μεταγωγή κρατουμένου στη βάση μιας παράνομης απόφασης της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής.

 

Ενώ τόσο το Σωματείο όσο και οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι είχαν υποβάλλει εγκαίρως και προς αποφυγή δημιουργίας του οποιουδήποτε ζητήματος, έγγραφη αναφορά – υπόμνημα με την οποία διατύπωναν ρητώς τις νόμιμες αντιρρήσεις τους για την εκτέλεση της απόφασης αυτής, ενώ ο Διευθυντής του Καταστήματος εξωδίκως είχε δεσμευθεί να αναμείνει την απόφαση της Δικαιοσύνης η οποία ακόμη εκκρεμεί στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών, ενώ η Π.Ο.Ε.Υ.Φ. είχε κηρύξει νόμιμη απεργία στην οποία
συμμετείχαν οι συνάδελφοι, ο Διευθυντής του Καταστήματος διέταξε αιφνιδίως τους τρεις συναδέλφους να προβούν σε έκτακτη μεταγωγή. Οι συνάδελφοι υπέβαλαν αναφορά βάσει του άρθρου 25 Υπαλληλικού Κώδικα.

Αντί για έγγραφη δεύτερη εντολή ο Διευθυντής επέλεξε την οδό της σύγκρουσης και του εργασιακού εκφοβισμού και άσκησε μήνυση για παράβαση καθήκοντος με αποτέλεσμα να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος νομίμως ενεργούντων και απεργούντων υπαλλήλων.

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις παραπάνω ενέργειες, που αμφισβητούν ευθέως το δικαίωμά μας στην απεργία και στόχο έχουν την καταστολή και την τρομοκράτηση των εργαζομένων και καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να πάρει θέση. Ταυτόχρονα απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις κατά των εργαζομένων που συμμετείχαν σε μια, πέρα για πέρα, νόμιμη απεργία.

Υπενθυμίζεται, ότι αργά το βράδυ της Τρίτης τρεις ακόμη εξωτερικοί φρουροί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας, επειδή αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν έκτακτη μεταγωγή κρατουμενου σε νοσοκομείο.

You may also like

Comments are closed.