ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αδειάζουν τα νόμιμα γυμναστήρια, γεμίζουν τα παράνομα!

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
Του Αχιλλέα Ροδίτη
Τα γυμναστήρια οδηγούνται σε… διάλυση, με αφορμή τα υγειονομικά μέτρα, απ’ τη μια, και τον υπό διαμόρφωση νόμο για τον Μαζικό Αθλητισμό, απ’ την άλλη.
Και όσο οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών χώρων εκγύμνασης βγάζουν κραυγή απελπισίας και απόγνωσης, βλέποντας ν’ αδειάζουν τα γυμναστήρια τους, ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού μπαίνει σε «κόκκινο» επειδή ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα… ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ!

Οι επιχειρηματίες του κλάδου κάνουν ύστατη προσπάθεια, αφενός για να περισώσουν ό,τι είναι δυνατόν και να μην «βουλιάξουν» κι άλλο στην αναδουλειά, καταλήγοντας σε οριστικό λουκέτο, αφετέρου για να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον συνωστισμό που επικρατεί σε «κρυφούς» χώρους εκγύμνασης.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου ιδιοκτητών γυμναστηρίων Αχαΐας, Θάνο Κονδύλη, (ένθετη φωτογραφία), τα «σκληρά μέτρα» οδήγησαν σε δραστική μείωση της πελατείας αλλά και στην απότομη αύξηση των παράνομων γυμναστηρίων. Ενώ παράλληλο βαρίδι για τον κλάδο είναι κι η προετοιμασία του εδάφους απ’ το κράτος, για απελευθέρωση του επαγγέλματος σε μη πτυχιούχους!

Θάνος Κονδύλης

Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά:

ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Σύμφωνα με τον κ. Κονδύλη, η επιβολή αυστηρών υγειονομικών μέτρων προκάλεσε «ελεύθερη πτώση» της κίνησης στα γυμναστήρια.

«Η απαγόρευση εισόδου μη εμβολιασμένων σήμανε την εκμηδένιση της κίνησης. Σε γυμναστήρια που λειτουργούν σε φοιτητοσυνοικίες, για παράδειγμα, όπως εγώ κοντά στα ΤΕΙ, υπήρχαν πολλοί νέοι που ερχόντουσαν με ράπιντ τεστ. Τώρα έπαψαν να έρχονται. Είναι δραματική η κατάσταση»!

Έτσι, τα ταμεία αδειάζουν, η διατήρηση των ίδιων θέσεων εργασίας είναι αδύνατη και οι επιχειρηματίες του κλάδου δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Όταν μάλιστα βαρύνονται απ’ τα υπέρογκα χρέη που δημιούργησαν προ πανδημίας εκσυγχρονίζοντας και εξοπλίζοντας τους χώρους τους με μηχανήματα πολλών χιλιάδων ευρώ.

ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΤΟ… ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Η αναδουλειά στα νόμιμα γυμναστήρια, οδήγησε σε άνθηση των παράνομων χώρων εκγύμνασης. Σε πυλωτές, σε ιδιωτικά γκαράζ, ακόμα και σε διαμερίσματα πολυκατοικιών. «Απευθυνθήκαμε στον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας κ. Μαρτζάκλη και πράγματι η τοπική ΕΛ.ΑΣ. κινητοποιήθηκε για να εντοπίσει παράνομους χώρους που υποδείξαμε.

Αλλά… έναν πιάνουν, δέκα ξεφυτρώνουν», τονίζει ο κ. Κονδύλης. Έχουν δώσει στοιχεία και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά όσο τα γυμναστήρια μένουν χωρίς πελάτες, η υπόθεση των παράνομων γυμναστηρίων μοιάζει σαν λερναία Ύδρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την διασπορά του ιού εφόσον εκεί δεν τηρούνται υγειονομικά πρωτόκολλα!

Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Επιπρόσθετα… έρχεται κι ο νόμος που συζητείται στη Βουλή και θα προβλέπει ίδρυση συνεταιρισμών μαζικού αθλητισμού σε κλειστούς χώρους, με την αναγνώριση πως η ιδιότητα του «Εκπαιδευτή» θα μπορεί να αποδοθεί σε όποιον έχει κάνει ορισμένο αριθμό σεμιναρίων.

Δηλαδή, οι απόφοιτοι Φυσικής Αγωγής, πτυχιούχοι Γυμναστικής Ακαδημίας, απλώς θα μείνουν με το… πτυχίο στο χέρι! «Αυτό καταλαβαίνετε ότι θα είναι η… ταφόπλακα για τα γυμναστήρια μας», τονίζει ο κ. Κονδύλης.

You may also like

Comments are closed.