ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αδέρφια σκόρπισαν τον θάνατο σε στάση λεωφορείων στην Ιερουσαλήμ

Facebook
Twitter

Κάμερα ασφαλείας καταγράφει δύο ενόπλους να βγαίνουν το λευκό αυτοκίνητο και ανοίγουν πυρ.

Οι άνθρωποι που περιμένουν στη στάση τρέχουν να σωθούν.

Οι δράστες πέφτουν νεκροί, ενώ προσπαθούν να μπουν στο αυτοκίνητο και να διαφύγουν.

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 3 άνθρωποι, ενώ άλλοι έξι τραυματίστηκαν.

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Μπεν Γκβιρ, που καταφέρθηκε για άλλη μια φορά εναντίον της προσωρινής παύσης του πολέμου στη Γάζα.

Η επίθεση έγινε λίγο μετά την ανανέωση της εκεχειρίας για ένα 24ωρο και την συμφωνία απελευθέρωσης ακόμα 16 ομήρων.

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ Shin Bet, οι δύο άνδρες ήταν μέλη της Χαμάς και είχαν φυλακιστεί στο παρελθόν για τρομοκρατική δράση. Πρόκειται για τους Μουράντ Ναμρ, 38 ετών και Ιμπραχίμ Ναμρ, 30 ετών.

Ήταν οπλισμένοι με ένα επιθετικό τυφέκιο M-16 και ένα πιστόλι, ενώ την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Χαμάς.

Ιστορίες ομήρων

Ηρωίδα χαρακτηρίζουν οι Ισραηλινοί την γυναίκα που κατά την απελευθέρωσή της βγαίνει από το αυτοκίνητο και κοιτά με άγριο βλέμμα τον άνδρα της Χαμάς.

Πρόκειται για την 36χρονη Ριμόν Κιρστ. Παίρνει αγκαλιά την μητέρα της και κατευθύνεται προς τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού.

Είναι η στιγμή της απελευθέρωσης της 17χρονης Μία Λέιμπεργκ. Κρατά στην αγκαλιά της το σκυλάκι της. Το κορίτσι, μαζί με τη μητέρα του, είχαν επισκεφθεί το σπίτι της θείας της παρέα με τη μικρή σκυλίτσα της όταν τις έπιασαν ομήρους.

Η Χαμάς απελευθέρωσε 16 ομήρους, ανάμεσά τους 4 Ταϊλανδοί εργάτες. Δύο από τους Ισραηλινούς είναι και Ρώσοι πολίτες και όπως ανακοίνωσε η Χαμάς, απελευθέρωσε τις δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη, ως ένδειξη σεβασμού προς τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.

Το Ισραήλ απελευθέρωσε άλλους 30 Παλαιστίνιους, γυναίκες και εφήβους, από την φυλακή όπου κρατούνταν για επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών.

Με νέο μήνυμά του στα Αραβικά ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε και πάλι τους Παλαιστίνιους να μην επιχειρήσουν να πάνε στη βόρεια Γάζα, που παραμένει εμπόλεμη ζώνη, όπως λέει.

Το Τελ Αβίβ επισκέπτεται για τρίτη φορά από την αρχή του πολέμου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ο Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να πιέσει την ισραηλινή κυβέρνηση για συνέχιση της ανακωχής και την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top