Πανεπιστήμιο Πατρών: Αγέλες τετράποδων στην τραπεζαρία της φοιτητικής εστίας – Φωτό

Facebook
Twitter

Το πρόβλημα αδέσποτων στην πανεπιστημιούπολη παραμένει και διογκώνεται. Τα τετράποδα μπαινοβγαίνουν και στην τραπεζαρία! Ο Πρύτανης έδωσε εντολή να εμποδίζονται, αλλά αντιδρούν οι φιλόζωοι. Στο μεταξύ, ο Δήμος «σιωπά» για το θέμα

Του Αχιλλέα Ροδίτη
Το θέμα με τα αδέσποτα που πλέον εισέβαλαν ακόμα και στην εστία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, περιδιαβαίνοντας τα τραπέζια την ώρα που τα παιδιά γευματίζουν, έγινε viral την προηγούμενη εβδομάδα.

Και δικαιολογημένα, καθώς οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν και είδαν το «φως» της δημοσιότητας, αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα με τις αγέλες αδέσποτων σκύλων στην πανεπιστημιούπολη της Πάτρας όχι μόνο δεν έχει λυθεί ή έστω βελτιωθεί, αλλά αντιθέτως διογκώνεται και απειλεί ακόμα περισσότερο τους φοιτητές.

Βέβαια οι εν λόγω φωτογραφίες απαθανατίζουν έναν σκύλο που έχει μπει στην τραπεζαρία της εστίας. Φανταστείτε όμως τι θα συμβεί όταν μπει ολόκληρη αγέλη; Αλλά κατά δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων, ακόμα και το ένα αυτό τετράποδο, αν και αρχικά άπαντες τα παιδιά ασχολήθηκαν ευχάριστα με την παρουσία του, στη συνέχεια άρχισαν να τρομοκρατούνται αφού αντελήφθησαν ότι δεν είχε μπει για να παίξει, αλλά για να εξασφαλίσει τροφή!

Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερο ότι το θέμα θα μας απασχολήσει και φέτος. Εντονότερα όμως από άλλες χρονιές, δεδομένου ότι η παρουσία των σκύλων επεκτείνεται και σε εσωτερικούς χώρους, άλλοτε πιο ασφαλείς.

1ο θέμα 2

1ο θεμα για ενθετη 1

 

Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ, ΑΛΛΑ…

1ο ΘΕΜΑ Μπούρας
Το πρώτο κι αυτονόητο ερώτημα που προκύπτει είναι «τι κάνει η Πρυτανεία». Πώς αντέδρασε και πώς σκέπτεται να χειριστεί το πρόβλημα. Η απάντηση, λοιπόν, είναι, ότι η αντίδραση των Αρχών του Πανεπιστημιακού ιδρύματος της πόλης ήταν άμεση και στοχευμένη.

Όπως μάλιστα διευκρινίζει μέσω της «Πολιτείας», ο ίδιος ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας, έδωσε αμέσως «ρητή εντολή» να εμποδίζεται παντοιοτρόπως, (πλην φυσικά της χρήσης βίας), η είσοδος τετράποδων στη φοιτητική εστία, την τραπεζαρία, αλλά και σε κάθε εσωτερικό χώρο. Αλλά παραδόξως, αυτή η «ρητή εντολή» του Πρύτανη συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση των φιλοζωικών οργανώσεων!

«Ναι, ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα», τονίζει ο κ. Μπούρας. Και συμπληρώνει: «Έδωσα εντολή να μην αφήνουν να μπαίνει κανένας αδέσποτος σκύλος, για να προφυλάξω τους φοιτητές, όμως αντιδρούν οι σύλλογοι φιλόζωων». Με άλλα λόγια, ακόμα και ο ίδιος ο Πρύτανης βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στο πώς να διαχειριστεί το πρόβλημα του υπαρκτού κινδύνου, αλλά και πώς η διαχείριση αυτή να μην εγείρει αντιδράσεις εκ μέρους φιλόζωων…

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΙΩΠΑ…
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ!
Βέβαια το μείζον είναι ότι ο Δήμος Πατρέων καλείται επανειλημμένα να επιληφθεί του θέματος απομακρύνοντας τις αγέλες αδέσποτων από την πανεπιστημούπολη.

Ο Πρύτανης έστειλε νέα επιστολή για τον λόγο αυτό στον Δήμαρχο Πατρέων, αλλά απάντηση… δεν πήρε πάλι. Όπως χαρακτηριστικά λέει, μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί συνολικά πενήντα επιστολές για το συγκεκριμένο ζήτημα, στον Δήμο Πατρέων. Χωρίς όμως ουδεμία εξ αυτών να τύχει απάντησης, πολύ περισσότερο να έχει οδηγήσει σε μια χειροπιαστή αντίδραση προς αντιμετώπιση του θέματος.

Θυμίζουμε άλλωστε ότι το πρόβλημα έχει οδηγήσει τον κ. Μπούρα μέχρι και την Δικαιοσύνη, πέρυσι, αλλά και την διαταγή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

3 e1664782970115

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top