ΠΟΛΙΤΕΙΑΕΠΙΣΤΗΜΗΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Δευτέρα δικάζεται η επίθεση αδέσποτου στο Πανεπιστήμιο Πατρών

αδεσποτΑ

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Την ερχόμενη Δευτέρα θα διεξαχθεί, στο ακροατήριο των Δικαστηρίων της Πάτρας, μία από τις δίκες που αφορούν σε επίθεση αδέσποτου σε φοιτήτρια του ακαδημαϊκού ιδρύματος. Με εμπλεκόμενο τον δήμο Πατρέων, και εν προκειμένω τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Διονύση Πλέσσα.

Στην υπόθεση έχει κληθεί ως μάρτυρας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Χρήστος Μπούρας, προκειμένου να καταθέσει αφ’ ενός μεν για το συμβάν, αφ’ ετέρου δε για τη συνολική κατάσταση που αφορά στα τετράποδα τα οποία περιφέρονται ανεξέλεγκτα στο χώρο της πανεπιστημιούπολης.

Και αυτό, διότι το πρόβλημα των αδέσποτων στο Πανεπιστήμιο Πατρών, δεν έχει τελειώσει, ούτε βρήκε τη λύση του. Αν και φαίνεται πάντως ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει περιοριστεί κάπως ο αριθμός των περιφερόμενων ζώων, σύμφωνα με όσα δηλώνει στην «Πολιτεία» για αυτό το θέμα, ο ίδιος ο Πρύτανης κ. Μπούρας.

Διευκρινίζοντας ωστόσο ότι από την πλευρά του δήμου δεν είχε ούτε έχει την παραμικρή ενημέρωση για το θέμα. Αν δηλαδή, προχώρησε ή πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια με σκοπό την απομάκρυνση των αδέσποτων και τη φροντίδα τους, και με απώτερο στόχο την προστασία των ακαδημαϊκών, των εργαζομένων και κυρίως των φοιτητών και φοιτητριών.

«Όχι καμία ενημέρωση δεν είχα, ούτε έχω από τον δήμο, για το θέμα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μπούρας. Προσθέτοντας επίσης: «Είναι πάντως γεγονός ότι τελευταία παρατηρείται μια μικρή βελτίωση του προβλήματος».

 

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα στο πανεπιστήμιο παραμένει. Αν και μερικώς βελτιωμένο. Αλλά χωρίς την παραμικρή ενημέρωση εκ μέρους του Δήμου.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

φωτό για 1ο θέμα πανεπσιτημιο φωτισμος 1

Σαφώς η εξέλιξη της δικαστικής υπόθεσης θα έχει ξέχωρο ενδιαφέρον. Ιδίως μετά τον ντόρο που ξέσπασε για το θέμα, μέχρι του σημείου της δημόσιας αντιπαράθεσης που είχε φουντώσει τους προηγούμενους μήνες μεταξύ πρυτανείας και δήμου Πατρέων.

Με αφορμή πάντα το μπαράζ επιθέσεων από αγέλες αδέσποτων σκύλων κατά φοιτητών και φοιτητριών και τις μηνυτήριες αναφορές τις οποίες κατέθεσε ο κ. Μπούρας στην Πταισματοδίκη της Πάτρας, επιδιώκοντας να κινητοποιήσει τις δικαστικές αρχές για να επιληφθούν επί του θέματος και με κάποιον τρόπο να υπάρχει αντίδραση για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας του φοιτητόκοσμου και των εργαζομένων του ιδρύματος.

Όλα αυτά, βέβαια, ως συνέχεια των αλλεπάλληλων επιστολών που είχαν προηγουμένως σταλεί από το πανεπιστήμιο στον δήμο και τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, σε μια προσπάθεια να υπάρξει παρέμβαση για την άμεση απομάκρυνση των αδέσποτων ζώων από την πανεπιστημιούπολη. Θυμίζουμε ότι το θέμα είχε πυροδοτήσει την «έκρηξη» του πρυτάνεως ο οποίος εν μέσω άλλων δηλώσεων του στην «Πολιτεία» είχε σχολιάσει: «Τελικά αυτή η πόλη δεν θέλει το Πανεπιστήμιο»!

 

You may also like

Comments are closed.