ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ για τα «παλαιά» μέλη που δεν πήγαν στην πρώτη κάλπη – Γιατί «κόλλησε» το σύστημα

Την Τετάρτη η προθεσμία που έδωσε η ΚΕΦΕ για την πιστοποίησή τους – Τεράστιος ο όγκος των επαληθεύσεων.

ekloges syriza

Βαβέλ επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τα παλιά μέλη του κόμματος που δεν προσήλθαν στις κάλπες την περασμένη Κυριακή για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, αλλά διατηρούν αναλλοίωτο το προνόμιό τους να ψηφίσουν στο δεύτερο, επαναληπτικό γύρο.

Όλα ξεκίνησαν από το γεγονός ότι στα τάμπλετς που υπήρχαν στα 537 εκλογικά τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την περασμένη Κυριακή, είχαν «φορτωθεί» οι εκλογικοί κατάλογοι του Υπουργείου Εσωτερικών και όχι το ανανεωμένο μητρώο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το οποίο αριθμεί 172.000 περίπου μέλη και εμπλουτίστηκε για τελευταία φορά τον Μάιο του 2022, οπότε προστέθηκαν περίπου 100.000 νέες εγγραφές για να υπερψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα. Η αιτία που δεν συμπεριλήφθηκε στο σύστημα το Μητρώο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει να κάνει με την εκκαθάρισή του, η οποία ήθελε πολύ χρόνο, περισσότερο από τον διαθέσιμο για την εσωκομματική διαδικασία.

Με δεδομένο ότι στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα ψήφισαν υπέρ του 150.853 μέλη του κόμματος από τα 152.193 που προσήλθαν πέρυσι τον Μάιο στα εκλογικά τμήματα, σημαίνει πως περίπου 50.000 παλιά μέλη δεν ψήφισαν προχθές για την νέα ηγεσία του κόμματος. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, οι ψηφίσαντες στον πρώτο γύρο ανέρχονται σε 148.821, με τα έγκυρα ψηφοδέλτια να ανέρχονται σε 147.821. Ωστόσο, από τα τελευταία, αφαιρούνται τα περίπου 42.000 νέα μέλη, άρα ψήφισαν περίπου 105.000 παλιά μέλη, επομένως λείπουν σχεδόν 45.000 από όσα είχαν ψηφίσει υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, το 2022.

Με αυτά τα δεδομένα, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ζήτησε από τα 45.000 παλιά μέλη που επιθυμούν να ψηφίσουν την Κυριακή στον δεύτερο γύρο, εφόσον έχουν το δικαίωμα, να στείλουν μέχρι αύριο το απόγευμα με e-mail τα προσωπικά τους στοιχεία προς επικαιροποίηση, προκαλώντας τεράστιο όγκο επαληθεύσεων. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, η Κουμουνδούρου έχει συστήσει από χθες ομάδες εργασίας και σε συνεργασία με τις κατά τόπους Νομαρχιακές Επιτροπές θα διασταυρώνει τα στοιχεία των μελών, σε μια προσπάθεια να προλάβει το άνοιγμα της κάλπης, στις 8 το πρωί της Κυριακής!

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, την έντονη διαφωνία του εξέφρασε με ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος στηρίζει ένθερμα την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, καλώντας την ΚΕΦΕ να πάρει πίσω την εγκύκλιο χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς όπως «απαράδεκτη» και «ανέκδοτο» καθώς το ποιο θα είναι το εκλογικό σώμα την Κυριακή έχει εξελιχθεί σε βασικό επίδικο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ηλιόπουλος: «Είναι λάθος» η απόφαση της ΚΕΦΕ

Αντίδραση, ωστόσο, καταγράφηκε σήμερα και από το «στρατόπεδο» της Έφης Αχτσιόγλου, με τον στενό συνεργάτη της, Νάσο Ηλιόπουλο να δηλώνει με ανάρτησή του πως «η ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής δυσκολεύει την συμμετοχή παλιών μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Άρα είναι λάθος». «Είναι τεχνικά εφικτό και πολιτικά ορθό να επιδιώξουμε την συμμετοχή των δεκάδων χιλιάδων μελών που δεν προσήλθαν  στον πρώτο γύρο της διαδικασίας. Μαζί θα φτιάξουμε το κοινό μας μέλλον» κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.

nasos-iliopoulos-anartisi

Αντώναρος: Πλήρης η ανικανότητα της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Απο την πλευρά του ο Ευάγγελος Αντώναρος χαρακτήρισε έως και «πολιτικά ύποπτη» την απόφαση της ΚΕΦΕ του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τα μέλη της να σταματήσουν τις «παρασκηνιακές μεθοδεύσεις που είναι το μόνο που ξερουν να κάνουν ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΆ»

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου

Όσοι με ξέρουν, ξέρουν ότι δεν μασάω τα λόγια μου. Έχουμε λοιπόν και λέμε. Προ ολίγου βγήκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που δεν ψήφισαν στις εκλογές, θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 20-09-2023 και ώρα 18.00 να αποστείλουν προς έγκριση τα στοιχεία τους. Αφού ελεγχθούν και διαπιστωθεί ότι είναι παλαιά μέλη, θα ενταχθούν στον εκλογικό κατάλογο.”

Αν δεν είναι πολιτικά ύποπτη — το οποίο θεωρώ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ — αυτή η αυθαίρετη, αντικαταστατική και πιθανότατα παράνομη απαίτηση αποδεικνύει απλά την ΠΛΗΡΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της γραμματειας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να έχει έγκυρο πλήρη κατάλογο των εγγεγραμμένων μελών και να εγγυηθεί απρόσκοπτη διεξαγωγή του δεύτερου γυρου των εκλογών.

Και για να εξηγούμαστε: Από τα 170.000 παλιά εγγεγραμένα μέλη ψήφισαν χθες πάνω κάτω 100.000. Άρα υπάρχουν 65.-70.000 ποιυ έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να προσέλθουν, εφόσον το θελήσουν, την ερχόμενη Κυριακή στο δεύτερο γύρο.

ΧΩΡΙΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ. Χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις. Και κυρίως τα χρονικά ασφυκτικά (άρα και αποτρεπτικά) περιθώρια που θέτει η ανακοίνωση Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Και επαναλαμβάνω: Με ενδεχομένως ύποπτες προθέσεις. Οποιαδήποτε επι πλέον απαίτηση δεν ειναι ΣΥΝΕΠΏΣ αποδεκτή.

Αν τα μέλη τη Γραμματείας — που ούτως η άλλως με τις γραφειοκρατικές τακτικές αποτροπής εγγραφής νέων μελών και τις συνδεόμενες καθυστερήσεις δεν έδωσαν πετυχημένες εξετάσεις χθες — δεν είναι σε θέση να κάνουν, το αυτονόητο, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΆΜΕΣΑ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΈΜΠΕΙΡΗ ΟΜΑΔΑ.

Ας σταματήσουν λοιπόν τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις που είναι το μόνο που ξερουν να κάνουν ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΆ.

ΥΓ. Τρία χρόνια τώρα δεν μπόρεσαν νε ελέγξουν τα στοιχεία των μελών…Θα το κάνουν μέσα σε τρεις μέρες; Ποιον κοροϊδεύουν;

You may also like

Comments are closed.