ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΑΡΑΞΟΣ: Πρώτη πτήση σήμερα – Πως ξεπεράστηκε το πρόβλημα με το ραντάρ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το πρόγραμμα αφίξεων και οι ακυρώσεις πτήσεων

Facebook
Twitter
του Αχιλλέα Ροδίτη –

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που το πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου, ανοίγει τις πύλες του στους τουρίστες. 

Ο Αερολιμενάρχης Γεώργιος Γκουβίτσας κατόρθωσε με προσωπική του προσπάθεια να ξεπεράσει το πρόβλημα που υπήρχε με το επισκευασμένο ραντάρ του αεροδρομίου το οποίο έπρεπε να τσεκαριστεί από αέρος αλλά δεν ήταν διαθέσιμο το ειδικό για τον σκοπό αυτό, αεροπλανάκι της ΥΠΑ (Θεμα που την Δευτέρα αποκάλυψε η εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΕΙΑ»).

Ο κ. Γκουβίτσας όμως έπεισε την Αθήνα και πέτυχε να πραγματοποιηθεί προχθές, το απαραίτητο air check κι έτσι από σήμερα μπορούν να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες πτήσεις.

Εν μέσω ακυρώσεων όμως, καθώς σήμερα Παρασκευή 14/5, είχαν προγραμματιστεί 3 αφίξεις πτήσεων από την Γερμανία αλλά τελικά ακυρώθηκαν οι 2 και θα γίνει μόνο η μια, (από την Γερμανία).

Στη συνέχεια, έχουν προγραμματιστεί: άλλες 2 αφίξεις για την Τρίτη 18 Μαΐου, κι αυτές από την Γερμανία, που ευτυχώς δεν ακυρώθηκαν και ακόμα 6 αφίξεις, στις 21 του μηνός, όλες από την Γερμανία πλην μιας από το Βέλγιο.

Όμως στο αρχικό πλάνο προγραμματισμού υπήρχαν συνολικά 4 σημαντικές πτήσεις άφιξης, που ακυρώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Αυτές αφορούν: 2 πτήσεις από την Λιθουανία και Πολωνία, για τις 22 Μαΐου, 1 πτήση από την Ουκρανία, για τις 29 Μαΐου κι άλλη μία στις 30 του μηνός από την Λετονία.

Εν ολίγοις, ακυρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες αφίξεις από χώρες, που οι ξενοδόχοι της Δυτικής Αχαΐας αλλά και της Ηλείας, ακόμα, περιμένουν πώς και τι αφού θεωρούνται οι χώρες με το πιο δυναμικό τουριστικό κοινό.

 

Αγωνία τι θα γίνει με τους Ρώσους τουρίστες 

Και όλα αυτά, χωρίς να γνωρίζει κανείς πόσες ακόμα πτήσεις μπορεί να ακυρωθούν. Και το κυριότερο; Δεν γνωρίζει κανείς τι θα γίνει με τους Ρώσους ταξιδιώτες αφού ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με το αν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν προς όλα τα αεροδρόμια ή θα υποχρεωθούν να έρθουν στην Ελλάδα μόνο μέσω του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Που σημαίνει ότι δεν θα κινηθούν προς την Δυτική Ελλάδα ούτε προς προορισμούς της Πελοποννήσου γενικότερα αλλά θα παραμείνουν εντός Αθηνών ή θα κατευθυνθούν στα νησιά του Αιγαίου.

Γεγονός που θα αποτελέσει ίσως το ισχυρότερο πλήγμα για την τοπική τουριστική αγορά η οποία σε μεγάλο μέρος της βασίζεται στους Ρώσους τουρίστες που συνηθίζουν να ξοδεύουν περισσότερα τροφοδοτώντας γενναία την τοπική οικονομία. Θυμίζουμε άλλωστε και κάποιες από τις προ ημερών δηλώσεις του Πρόεδρου των πατρινών ξενοδόχων, Ηλία Μεντζελόπουλου, ότι όσο κρατά η κόντρα Τουρκίας και Ρωσίας θα ωφεληθεί η Ελλάδα επειδή το ρωσικό τουριστικό κύμα θα κινηθεί αποκλειστικά προς τη χώρα μας και όχι προς την γείτονα Τουρκία. Αρκεί όμως να μπορέσουν να πετάξουν με απευθείας πτήσεις τσάρτερ ως τη Δυτική Αχαΐα με προορισμό την ευρύτερη περιοχή.

ΔΕΙΤΕ: Το αρχικό πρόγραμμα πτήσεων και το διορθωμένο μετά τις ακυρώσεις: 

araxos ptiseis2

araxos ptiseis1

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top