ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΕΙΑ

Αεροδρόμιο Καμπούλ: Μεγάλη έκρηξη – Πληροφορίες για 13 νεκρούς

kaboul ekrixi
Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά, σκοτώθηκαν ενώ πολλοί φρουροί των Ταλιμπάν τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στους Ταλιμπάν.
Αμερικανικός αξιωματούχος έκανε λόγο για επίθεση αυτοκτονίας, ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για διπλή έκρηξη.

Σε νοσοκομεία της Καμπούλ διακομίσθηκαν περισσότεροι από 30 τραυματίες. Πληροφορίες του Reuters αναφέρουν ότι έξι άνθρωποι πέθαναν την ώρα που μεταφέρονταν.

Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και τρεις Αμερικανοί στρατιώτες, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση. Ο ίδιος αξιωματούχος εκτίμησε ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε ότι υπάρχουν 11 νεκροί και τουλάχιστον 15 τραυματίες, μεταξύ των οποίων είναι και πολλοί ξένοι. Ο ανταποκριτής του στην Καμπούλ έκανε λόγο για χαοτικές σκηνές μετά την έκρηξη, με τους Ταλιμπάν να ανοίγουν πυρ στον αέρα και να χτυπάνε τους πάντες, ακόμα και τους δημοσιογράφους, προκειμένου να απομακρύνουν τον πλήθος.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην Πύλη Άμπεϊ, τη μία από τις τρεις προσβάσεις στο αεροδρόμιο όπου τις τελευταίες ημέρες συνωστίζονται χιλιάδες Αφγανοί, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να φύγουν από τη χώρα που πλέον ελέγχεται από τους Ταλιμπάν.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα μιας «σύνθετης επίθεσης» που προκάλεσε αρκετά θύματα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σημειώθηκε μια ακόμα έκρηξη κοντά στο ξενοδοχείο Μπάρον.

Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την εξέλιξη.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ