ΤΑΞΙΔΙ

Αερόπλοια ξανά στην Ευρώπη: Πού θα ταξιδεύουν

Capture 2600 768x480 1
Τα ταξίδια με αερόπλοια επιστρέφουν στην Ευρώπη, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αναζητούν λιγότερο επιβλαβείς για το περιβάλλον λύσεις στις αερομεταφορές.

Η ισπανική Air Nostrum, η οποία εκτελεί πτήσεις υπό την ομπρέλα της Iberia από τη βάση της στη Βαλένθια, παρήγγειλε 10 αεροσκάφη Airlander 10. Τα αερόπλοια πρόκειται να παραδοθούν το 2026, σύμφωνα με το CNN.

Αερόπλοια ξανά στην Ευρώπη: Πού θα ταξιδεύουν-1
φωτ.: HAV

Κατασκευασμένα από την βρετανική εταιρεία Hybrid Air Vehicles (HAV), τα υβριδικά αερόπλοια θα μπορούσαν να μειώσουν τις εκπομπές κατά 90%, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τα αερόπλοια, που χρησιμοποιούν ήλιο και ηλεκτρική ενέργεια, θα χωρούν 100 επιβάτες και θα ταξιδεύουν συνήθως σε αποστάσεις 300-400 χιλιομέτρων. Βέβαια, οι ταχύτητες των πτήσεων είναι χαμηλές, γύρω στα 129 χιλιόμετρα την ώρα.

Αερόπλοια ξανά στην Ευρώπη: Πού θα ταξιδεύουν-2
φωτ.: HAV

Σύμφωνα με την HAV, πιθανές διαδρομές στις οποίες θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος είναι το Λίβερπουλ-Μπέλφαστ, Σιάτλ-Βανκούβερ ή το Όσλο-Στοκχόλμη.

Το αερόπλοιο δεν χρειάζεται διάδρομο αεροδρομίου για την προσγείωση, με την HAV να εξηγεί ότι  μπορούν να χρησιμοποιηθούν προκυμαίες, χωράφια και μικρά αεροδρόμια που υπολειτουργούν.

Αερόπλοια ξανά στην Ευρώπη: Πού θα ταξιδεύουν-3
φωτ.: HAV

Στο εσωτερικό του αερόπλοιου, τα καθίσματα είναι τοποθετημένα σε διάταξη 1-2-1, μερικά είναι αντικριστά, ενώ οι τοίχοι που είναι διάφανοι προσφέρουν θέα προς τα έξω.

Η HAV θα ξεκινήσει την κατασκευή του στόλου φέτος, δημιουργώντας 1.800 θέσεις εργασίας στο Γιορκσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου.

moneyreview.gr

You may also like

Comments are closed.

More in:ΤΑΞΙΔΙ