ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αεροπορική εταιρεία δίνει στις γυναίκες την επιλογή να μην καθίσουν δίπλα σε άνδρες

Facebook
Twitter

Μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ινδίας μόλις εγκαινίασε μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στις γυναίκες που ταξιδεύουν να βλέπουν πού κάθονται άλλες γυναίκες όταν επιλέγουν θέσεις για τις πτήσεις τους.

O αερομεταφορέας χαμηλού κόστους IndiGo Airlines προσφέρει τη λειτουργία αυτή δοκιμαστικά στις γυναίκες που κάνουν ηλεκτρονικό check-in για τις πτήσεις τους. Θα είναι διαθέσιμη σε γυναίκες που ταξιδεύουν είτε μόνες τους είτε ως μέρος μιας οικογενειακής κράτησης.

Ο αερομεταφορέας, που ιδρύθηκε το 2006, πραγματοποιεί περισσότερες από 2.000 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού την ημέρα στην Ινδία.

«Η IndiGo είναι υπερήφανη που ανακοινώνει την εισαγωγή ενός νέου χαρακτηριστικού που στοχεύει να κάνει την ταξιδιωτική εμπειρία πιο άνετη για τις γυναίκες επιβάτες μας», δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.

Το CNNi επικοινώνησε με την IndiGo για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη της νέας λειτουργίας. Αν και η αεροπορική εταιρεία δεν διευκρίνισε τον λόγο για τον οποίο δίνει στις γυναίκες τη δυνατότητα να βλέπουν πού κάθονται άλλες γυναίκες, οι επιθέσεις εναντίον γυναικών και παιδιών κατά τη διάρκεια εμπορικών πτήσεων αναφέρονται τακτικά σε όλο τον κόσμο.

ΗΠΑ: 96 σεξουαλικές επιθέσεις σε πτήσεις το 2023

Στις ΗΠΑ, τα εγκλήματα επί αεροσκαφών εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του FBI, το οποίο σε σχετική έκθεση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Απρίλιο, ανέφερε ότι άνοιξε 96 υποθέσεις σεξουαλικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια πτήσεων το 2023.

«Η σεξουαλική επίθεση επί αεροσκάφους – η οποία συνήθως λαμβάνει τη μορφή ανεπιθύμητου αγγίγματος – είναι κακούργημα που μπορεί να οδηγήσει τους δράστες στη φυλακή», ανέφερε η έκθεση.

«Συνήθως, οι άνδρες είναι οι δράστες και οι γυναίκες και οι ασυνόδευτοι ανήλικοι είναι τα θύματα», επισημαίνει η έκθεση του FBI.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top