ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αφιέρωσε τη ζωή του στα ταξίδια!

μεγαλη
Μεγάλωσε στο Πανόραμα Αιγίου και στα 18 του ξεκίνησε να εργάζεται στο ξενοδοχείο «Kanelli Beach Hotel» κάνοντας πεζοπορικές τουριστικές εκδρομές στον Χελμό

μικροτερες 1

Τα χειμερινά σχέδια περιλαμβάνουν ελάχιστες διανυκτερεύσεις στο σπίτι! Ήδη συνόδευσε μια ομάδα στους δολομίτες (τμήμα των Άλπεων) της Ιταλίας, τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στον Όλυμπο και η επόμενη στάση του θα είναι η Τανζανία για ένα ακόμη σαφάρι! Ο επόμενος μήνας (Νοέμβριος) περιλαμβάνει… χαλάρωση με διάφορες αναβάσεις σε βουνά της Ελλάδας και η διανυκτέρευση, όπως οι περισσότερες εδώ και 13 χρόνια ως συνοδός βουνού, κάτω από τα αστέρια! Ο Δεκέμβρης μαθαίνουμε θα τον βρει στην Λαπωνία όπου για ένα μήνα θα ξεναγεί γκρουπ «Manessis Travel» στους -20 βαθμούς Κελσίου! Τον Ιανουάριο θα φύγει για την Λατινική Αμερική, Περού, ανάβαση στο ηφαίστειο Chimborazo, το ψηλότερο σημείο της γης και ολιγοήμερη ξεκούραση στη Τζαμάικα! Από τέλος Φεβρουαρίου θα είναι ελεύθερος!

Είναι μόλις 31 ετών και ήδη πάτησε το όρος Σινά, εξερεύνησε ηφαίστεια, διέσχισε τη Ινδία και απροσέγγιστα μέρη στον κόσμο. Είδε ηλιοβασιλέματα εκεί που δεν φτάνει ο απλός νους και έφερε βόλτα τον πλανήτη, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο λόγος για τον Αιγιώτη Ανδρέα Ξυλιά που έχει αφιερώσει τη ζωή του στα ταξίδια!

Έχει ήδη «οργώσει» την Ευρώπη, Ισλανδία, Λαπωνία, Ουκρανία, Μολδαβία, Γεωργία, αλλά και τον κόσμο σε Ινδία, Μαλαισία, Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Σαουδική Αραβία, Ντουμπάι, Ιορδανία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Μαρόκο, Τανζανία και άλλες 38 χώρες ακόμα! Έχει συμμετάσχει σε ορειβατικές αποστολές στον Καύκασο, στις ιταλικές, ελβετικές, γαλλικές και ιουλιανές Άλπεις, ανέβηκε σε οροσειρά της Ατλάντα και είδε πολλά ηφαίστεια της Ινδονησίας.

Ο Ανδρέας μεγάλωσε στο Πανόραμα Αιγίου. Στα 18 του ξεκίνησε να εργάζεται στα Σελιανίτικα και στο ξενοδοχείο «Kanelli Beach Hotel» κάνοντας πεζοπορικές – εκπαιδευτικές εκδρομές στον Χελμό. Στα 25 του, μετακόμισε στην Αθήνα, προκειμένου να σπουδάσει τουριστικά επαγγέλματα. Αποφοίτησε από διάφορες σχολές αναρρίχησης και ορειβασίας, ίδρυσε μάλιστα την εταιρεία Hellas Nature η οποία διοργανώνει υπαίθριες δραστηριότητες σε όλη τη χώρα. Εργάζεται ως αρχηγός ταξιδιών. Εξειδικεύεται ως συνοδός οδηγώντας και εμψυχώνοντας ολιγομελείς ομάδες πεζοπορίας και αναρρίχησης, στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Ο Ανδρέας έχει ήδη δοξάσει τον τόπο όσο λίγοι!

μικροτερες 2

Υ.Γ. Έχει οργανώσει το «42 Marathon Summits»: Σκαρφαλώνει ή θα σκαρφαλώσει σε 42 διαφορετικές κορυφές βουνών σε 42 διαφορετικές χώρες όλου του κόσμου. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί κάποιες σπουδαίες αποστολές, όπως στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής το Κιλιμάντζαρο και στην ψηλότερη κορυφή των Άλπεων το Mont Blanc.

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Πολιτεία” της 24.10.2022

You may also like

Tourismos gia olous 873x432.jpg ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων – Ποιοι υποβάλλουν αιτήσεις, οι δικαιούχοι

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Η πλατφόρμα ...

Comments are closed.