ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη θα σκεπάσει όλη τη χώρα – Αποπνικτική ατμόσφαιρα με τον υδράργυρο στους 30 βαθμούς

Facebook
Twitter

Μια δύσκολη μέρα περιμένει αύριο Τρίτη (23.04.2024) όλη τη χώρα, καθώς ο καιρός θα «δώσει» άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά και αφρικανική σκόνη.

Η ζέστη που θα φέρει η άνοδος της θερμοκρασίας και η αφρικανική σκόνη θα προκαλέσουν δύσκολες καταστάσεις με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγου της ΕΡΤ  Νικολέτα Ζιακοπούλου η επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Τρίτη θα φτάσει στο αποκορύφωμά της. Οι προβλέψεις μάλιστα αναφέρουν ότι η αφρικανική σκόνη θα σκεπάσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

Αιτία για την επέλαση της αφρικανικής σκόνης είναι οι θυελλώδεις ανατολικοί – νοτιοανατολικοί άνεμοι που θα φθάνουν τα 8 μποφόρ, με ριπές που θα αγγίζουν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Θα φέρουν λασποβροχές στα κεντρικά και τα βόρεια, θα μεταφέρουν σκόνη, συννεφιά, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Κρήτη την ίδια στιγμή που στη Φλώρινα θα έχουν 12 βαθμούς.

Την Τετάρτη μπαίνει δυτικός άνεμος στα δυτικά και αρχίζει να εκτοπίζει τη σκόνη πιο ανατολικά. Οπότε Πέμπτη και Παρασκευή αναμένεται πιο καθαρή ατμόσφαιρα.

Στην αλλαγή του καιρού με την έλευση της αφρικανικής σκόνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και το meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Την Τρίτη (23.04.2024) εκτός από τις πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης που θα περιορίζουν την ορατότητα, αναμένεται να εκδηλωθούν και λασποβροχές κυρίως στη βόρεια και δυτική χώρα. Την Τετάρτη 24/04 η στροφή των ανέμων σε δυτικούς θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της σκόνης στα Δωδεκάνησα και την προοδευτική απομάκρυνσή της προς τα ανατολικά.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται:

Dust Apr23 A

– Με κόκκινες αποχρώσεις η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα κατά τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες της Τρίτης 23/04.

Dust Apr23 B

– Με κίτρινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν λασποβροχές κατά τα ίδια χρονικά διαστήματα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top