ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αυστραλία: Λήξη συναγερμού -Βρέθηκε η χαμένη ραδιενεργός κάψουλα

Facebook
Twitter
Οι αυστραλιανές αρχές βρήκαν τελικά σήμερα, Τετάρτη, τη ραδιενεργό κάψουλα που είχε χαθεί στην αχανή περιοχή της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας την περασμένη εβδομάδα και είχε πυροδοτήσει μαζικές έρευνες κατά μήκος 1.400 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον υπουργό υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της πολιτείας, Στίβεν Ντόσον.

Η κάψουλα βρέθηκε περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της πόλης Νιούμαν με εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση ακτινοβολίας, όπως ανακοίνωσε ο Στίβεν Ντόσον. «Θέλω να τονίσω ότι αυτό είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα», είπε σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τετάρτης (τοπική ώρα).

Για την εξαφάνισή της είχε εκδοθεί επείγουσα δημόσια προειδοποίηση, αφού η κάψουλα καισίου-137, διαμέτρου μόλις 6 χιλιοστών και μήκους 8 χιλιοστών, ανακοινώθηκε στις 25 Ιανουαρίου ότι χάθηκε όταν κατά τα φαινόμενα έπεσε από φορτηγό που τη μετέφερε από ορυχείο στο Περθ.

Η συσκευή μεταφερόταν, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από εταιρεία υπεργολάβου, η οποία την παρέλαβε από ορυχείο στις 12 Ιανουαρίου για να τη μεταφέρει σε αποθήκη στα βορειοανατολικά προάστια του Περθ. Οταν αποσυσκευάστηκε για επιθεώρηση στις 25 Ιανουαρίου, η συσκευή βρέθηκε διαλυμένη και η ραδιενεργός κάψουλα είχε εξαφανιστεί. Ελειπαν επίσης ένας από τους τέσσερις κοχλίες και βίδες στερέωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξαφανίστηκε μεταξύ 11 Ιανουαρίου και 16 Ιανουαρίου, αλλά η απώλειά της δεν εντοπίστηκε παρά μία εβδομάδα αργότερα.

Πηγή Reuters, ABC News

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top