Το πρώτο είναι ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, φτιαγμένος από τα χέρια του Νίκου Λιβάνη. Πρόκειται για ένα μεγάλο λούνα πάρκ, με πολλές καρναβαλικές φιγούρες στο οποίο δεσπόζει η μορφή του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Το δεύτερο είναι το άρμα της βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού και αποτελεί μια δημιουργία επίσης του Νίκου Λιβάνη. Πρόκειται για ένα άρμα που είναι αφιερωμένο στην Ειρήνη. Κυριαρχεί η λέξη ειρήνη σε διάφορες γλώσσες του κόσμου, γραμμένη πάνω στα κτίρια που το συνθέτουν και ένα μεγάλο περιστέρι πάνω στο οποίο θα κάτσει η βασίλισσα, Κατερίνα Βενέρη-Σιούλη που θα χαιρετά τον κόσμο.

Το τρίτο είναι ο προπομπός του Καρναβαλιού. Είναι μια καρναβαλική μουσική μπάντα, με διάφορες καρναβαλικές φιγούρες οργανοπαικτών, από τυμπανιστές, κιθαρίστες, ντραμίστες και άλλους. Είναι μια δουλειά του Νίκου Λιβάνη που παραπέμπει στη καρναβαλική ξενοιασιά και στην καρναβαλική διάθεση μέσω της μουσικής.

Το τέταρτο άρμα αποτυπώνει έναν χίπις και το βανάκι του. Το έργο του Νεκτάριου Σαρηγιάννη είναι και αυτό αφιερωμένο στην ειρήνη. Από τη μία ο ξένοιαστος χίπις, το παιδί των λουλουδιών που αγαπάει τη μουσική και τα ταξίδια, ενώ στην όλη σύνθεση κυριαρχεί και ένα τανκ που απειλεί την ειρήνη.

Το πέμπτο άρμα είναι σατυρικό και ονομάζεται Hell Oil. Είναι φτιαγμένο από τον Νεκτάριο Σαρηγιάννη και ουσιαστικά καυτηριάζει την όλη αυτή κατάσταση της ενεργειακής κρίσης και τις ανατιμήσεις στα καύσιμα που κυριαρχούν στην ζωή μας.

Τα άλλα δύο άρματα είναι αυτά που ανασκευάστηκαν και ουσιαστικά είναι καινούργια. Αποτελούν και τα δύο δουλειές του Νεκτάριου Σαρηγιάννη. Το πρώτο είχε ετοιμαστεί το καρναβάλι του 2020 και το θέμα του έχει να κάνει με το Facebook, ενώ το δεύτερο αναφέρεται στα rapid test και σε όλη αυτή την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πέρα από τα εφτά αυτά άρματα που θα δούμε να παρελαύνουν την Κυριακή θα υπάρξουν και ορισμένες ανακατασκευές παλιότερων αρμάτων που είχανε παρελάσει σε προηγούμενα καρναβάλια. Ο συνολικός αριθμός των αρμάτων που θα παρελάσουν στο φετινό καρναβάλι θα είναι κοντά στα 14 με 15.