ΚΟΣΜΟΣ

Αυτές είναι οι 5 λέξεις που καλό θα ήταν να μην γκουγκλάρεις στο διαδίκτυο

ungvrfkceq65990cc969a54

Διανύουμε την εποχή που η πρόσβαση στην πληροφορία έχει γίνει παιχνιδάκι. Οι μηχανές αναζήτησης, ειδικά με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, έχουν την απάντηση σε κάθε ερώτησή μας.

Η Google αποτελεί βασική πηγή πληροφοριών για οτιδήποτε αναζητήσουμε – από την πιο απλή ερώτηση μέχρι και την κατανόηση σύνθετων και πολύπλοκων όρων.

Όμως, ένα ποστ στην πλατφόρμα Reddit ήρθε για να μας τονίσει ορισμένες λέξεις που καλό θα ήταν να μην αναζητήσουμε…

Οι περισσότερες λέξεις που αναφέρονται στη δημοσίευση του Reddit αφορούν σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία.

Αυτό συμβαίνει γιατί μεγάλος αριθμός χρηστών χρησιμοποιούν την Google ως ιατρικό σύμβουλο, παρά την επίμονη προσπάθεια της ιατρικής κοινότητας να εξηγήσει πως ο κόσμος πρέπει να αναζητά επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές και να μην κάνει αυτοδιάγνωση, πολύ περισσότερο να μην ακολουθεί τις «θεραπείες» της μηχανής αναζήτησης.

Ακολουθεί κατάλογος με τις λέξεις που καλύτερα να αποφύγει κάποιος να αναζητήσει.

Η λέξη «Larvae»
Η λέξη «Larvae» μπορεί να οδηγήσει σε περίεργες εικόνες και πληροφορίες σχετικά με μια κατάσταση που ονομάζεται στοματική μυϊαση, όπως περιγράφεται από το WebMD.

Αυτή η κατάσταση περιλαμβάνει την εκκόλαψη παρασίτων μέσα στις στοματικές κοιλότητες, η οποία μπορεί να είναι αρκετά ανησυχητική για την υγεία.

Η λέξη «Degloving»
Ο όρος «Degloving» είναι ένας άλλος όρος που καλό θα ήταν να μη γκουγκλάρετε.

Αυτός ο ιατρικός όρος αναφέρεται σε έναν σοβαρό τραυματισμό όπου το δέρμα και οι μαλακοί ιστοί αποσπώνται από τους υποκείμενους μύες, τους τένοντες ή τα οστά και μπορεί να οδηγήσει σε ιδιαίτερα ανατριχιαστικές εικόνες.

Η λέξη «Krokodil»
Η λέξη «Krokodil» είναι επίσης μέρος της λίστας.

Παρότι έχει διάφορες σημασίες σε διάφορες γλώσσες, είναι γνωστή ως ονομασία δρόμου για το οπιοειδές φάρμακο δεσομορφίνη.

Αυτό το φάρμακο έχει συνδεθεί με σοβαρές βλάβες ιστών και άλλα προβλήματα υγείας, όπως αναφέρουν το περιοδικό Time και το CNN.

Η λέξη «Fournier»
Το «Fournier», το οποίο μπορεί να φαίνεται αθώο ως κοινό γαλλικό επώνυμο, είναι ένας άλλος όρος που πρέπει να αποφεύγεται.

Σε ιατρικό πλαίσιο, αναφέρεται στη γάγγραινα του Fournier, μια σοβαρή λοίμωξη της περιοχής των γεννητικών οργάνων, όπως περιγράφεται από τον Εθνικό Οργανισμό για Σπάνιες Διαταραχές και το WebMD.

H λέξη «Harlequin ichthyosis»
Tο «Harlequin ichthyosis» ή το σύνδρομο του μωρού Harlequin ανήκει στις λέξεις που δε θα έπρεπε να αναζητήσετε αν δεν επιθυμείται να ανατριχιάσετε.

Το Healthline το περιγράφει ως μια σπάνια δερματική πάθηση στα νεογέννητα, η οποία χαρακτηρίζεται από παχιά, πλακοειδή λέπια, καθιστώντας ιδιαίτερα οδυνηρή την άποψή της.

You may also like

28390636 ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ – Απελπιστική κατάσταση, λένε οι ΗΠΑ μετά τους 112 νεκρούς στη Γάζα, ενώ το Ισραήλ απαντά: Εμείς δεν σκοτώσαμε πάνω από δέκα

Την ώρα που Ισραήλ και Χαμάς παρουσιάζουν διαφορετικές εκδοχές για την τραγωδία με 112 νεκρούς μέσα στην πόλη της Γάζας, ο πρόεδρος ...

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ