ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αυτή είναι η Πατρινή – πρώτη Ελληνίδα Master of Wine

Facebook
Twitter
Η Πατρινή Όλγα Καραπάνου, κόρη του Νίκου Καραπάνου και σύμβουλος στην Achaia Clauss, έγινε η πρώτη Ελληνίδα Master of Wine.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε οικογένεια οινοποιών και προσπάθησε να μελετήσει την αμπελοκαλλιέργεια και την οινολογία από μικρή ηλικία. Με πτυχίο χημείας που απέκτησε και ένα master στην αμπελουργία και την οινολογία στην Καλιφόρνια, η Όλγα ξεκίνησε μια καριέρα που δίνει έμφαση στην ποιότητα της οινοποίησης σε μια ποικιλία τιμών και στιλ.
Με διάφορους ρόλους που αγγίζουν σχεδόν όλες τις πτυχές της βιομηχανίας (οινοποίηση, προμήθεια, εμπορία, πωλήσεις και διαχείριση οινοποιείων), είναι περισσότερο θετική στη συνεργασία με τα οινοποιεία που παρουσιάζουν ένα συνδυασμό επιχειρηματικού πνεύματος και πάθους για το κρασί.
Αυτό την έχει οδηγήσει σε δουλειές για εταιρείες όπως η E & J Gallo, η Marcassin Vineyards, η Achaia Clauss και πιο πρόσφατα η Penrose Hill Ltd. Έχει ταξιδέψει στον κόσμο ως σύμβουλος οίνου και έχει επί του παρόντος την έδρα της στην Καλιφόρνια με επικεφαλής την ομάδα οινοποίησης για την Penrose Hill Limited καθώς βρίσκεται και σε συνεχή διαβούλευση για τα οινοποιεία της οικογένειάς της και τους Αμπελώνες Αντωνόπουλου .

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ

Τον τίτλο «Master of Wine (MW)» κατέχουν μόλις 419 άνθρωποι παγκοσμίως, εκ των οποίων οι 151 είναι γυναίκες.
Έχουν αποδείξει την κατανόησή τους για όλες τις πτυχές του κρασιού, πετυχαίνοντας την εξέταση Master of Wine, αναγνωρισμένη παγκοσμίως για την αυστηρότητα και τα υψηλά πρότυπα.
Η εξέταση των MW αποτελείται από τρία στάδια, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας και πρακτικής εξέτασης, και κορυφώνεται με την υποβολή της τελικής έρευνας.

Πρόκειται για μια σε βάθος μελέτη για ένα κρασί που σχετίζονται με το θέμα από οποιαδήποτε περιοχή των επιστημών, των τεχνών, των ανθρωπιστικών σπουδών, ή κοινωνικών επιστημών.
Ο κώδικας δεοντολογίας απαιτεί οι MW να ενεργούν με ειλικρίνεια και ακεραιότητα και να χρησιμοποιούν κάθε ευκαιρία για να μοιραστούν την γνώση τους με τους άλλους.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top