ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Αυτή την Δευτέρα στην “Πολιτεία”: 550 τα «όχι» σε Ρίο, «Άγ. Ανδρέα»

ΠΟΛΙΤΕΙΑ 06 09 21

Στην πιο κρίσιμη στιγμή αποδυναμώνεται το εδώ Σύστημα Υγείας

Η ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ:

Ποια επιχειρήματα αρθρώνουν

οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

ΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ:

Πως λειτουργεί η «βιομηχανία»

των πλαστών πιστοποιητικών

ΠΟΛΙΤΕΙΑ 06 09 21

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ

«Δεν είναι αρνητές, φοβισμένοι είναι»

Με τη πρώτη στα «βαθιά»

ο Ανδρέας Κατσανιώτης

Το πρώτο μεγάλο και πιεστικό στοίχημα του Αχαιού, νέου υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη. Η ψήφος των Αποδήμων και το νέο περιβάλλον που, όπως λέει, δεν τού είναι ξένο. Πολύ πρωί την Τρίτη το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού. Και οι πρώτες τέσσερις λέξεις που το συνόδευαν.

«Φθηνή» η Πάτρα αλλά «καίνε» τα ενοίκια

για πατρινόπουλα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Μια αθέατη πλευρά των τάσεων στη φοιτητική στέγη. Η «Πολιτεία» καταγράφει τις νέες τιμές που διαμορφώνονται φέτος σε περιοχές εκτός Πατρών. «Πονοκέφαλος» για τα εδώ νοικοκυριά οι αξιώσεις των ιδιοκτητών σε «προνομιούχες» περιοχές. Ως και διπλάσιο το ενοίκιο σε περιοχές της Αθήνας.

ΠΟΛΙΤΕΙΑ 06 09 2165ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ

Αλήθεια, πως θα ζήσω έως

ότου «βγει» η σύνταξη μου;

Μια ιστορία καθημερινής απόγνωσης. Και αδιεξόδου. Γνωστός πατρινός μιλά στην «Πολιτεία» για τον μετεωρισμό που βιώνει έως ότου η δυσκίνητη γραφειοκρατία γεφυρώσει το κενό. Μια συνθήκη καθόλου άγνωστη για χιλιάδες, αθέατους υποψήφιους συνταξιούχους στη Πάτρα και παντού.

ΕΛΛΗΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ

«Ανεβαίνει» εμπορικά ένας

πολύπαθος δρόμος της πόλης

Νέες επενδύσεις, νέα καταστήματα, σ’ ένα δρόμο της Πάτρας που δοκιμάστηκε σκληρά κατά την περίοδο της κρίσης. Πολυπληθής και «ζωντανή» γειτονιά, ελκύει το ενδιαφέρον επιχειρηματιών. Η περιοχή συγκροτεί ένα μικρό «κέντρο», εκτός του κέντρου της πόλης. Και έχει πολλές δυνατότητες.

ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ

Η Πάτρα, το νέο κύμα μεταναστών και

η ανάγκη να ετοιμάζεται η Αστυνομία

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν αναζωπυρώνουν τους φόβους για πιθανή ένταση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, με κατάληξη το λιμάνι της Πάτρας. Μιλά στην «Πολιτεία» η αντιστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Γιώργος Νικολάου: Αδύνατον, στην πράξη,

να ελεγχθούν τα ράπιντ τεστ των φοιτητών

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Συγκλήτου μιλά στον Αχιλλέα Ροδίτη για την επόμενη μέρα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η Πάτρα, οι αλλαγές που δρομολόγησε η υπουργός Κεραμέως και η «αχρείαστη» πανεπιστημιακή Αστυνομία που θα «φέρει αναταραχή».

ΠΟΛΙΤΕΙΑ 06 09 21

 

Ο ΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Η πόλη οφείλει να τιμήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μνήμη μιας οικουμενικής προσωπικότητας που σε κάθε συνέντευξη εκθείαζε την πόλη των ανοικτών οριζόντων και του «Π» με κεφαλαίο. Έζησε παιδί στη οδό Λόντου.

ΕΣΤΙΑΣΗ

Έρχεται, ξανά, χειμώνας με γεμάτες Σκάλες!

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΠΕΤΑΣ

Αρθρογραφεί στην «Πολιτεία» με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων απ’ την ανάληψη της ευθύνης απ’ την νυν περιφερειακή αρχή. Και παρουσιάζει ένα δεκάλογο που θα ταράξει τα νερά και δεν θα μείνει αναπάντητος.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ

Όταν η κοινή λογική και η δύναμη της Επιστήμης αποκηρύσσει τις όποιες ιδεολογικές διαφορές και γεννά «κοινούς τόπους». Τα σχόλια του για την Ε.Ι.Ν.Α.

 

You may also like

Comments are closed.