ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτό είναι το μικρότερο περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. που άφησε άναυδους τους τουρίστες -Πού το εντόπισαν

eco car police

Το λιλιπούτειο Eco Car περιφρουρεί το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με την παρουσία του να μην περνάει απαρατήρητη από τους τουρίστες.

Πραγματικά με το στόμα ανοιχτό έμεινε ένας τουρίστας που επισκέφθηκε πρόσφατα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης όταν «έπεσε» πάνω στην περιπολία που πραγματοποιούσε το μικρότερο αυτοκίνητο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στα μάτια του τουρίστα η εικόνα του λιλιπούτειου οχήματος στα χρώματα της ελληνικής αστυνομίας φαίνεται πως έμοιαζε παράταιρη, καθώς μάλλον θα περίμενε το ιστορικό κέντρο της Αθήνας να φυλάσσεται από ένα όχημα…. φόβητρο.

Ο τουρίστας δημοσίευσε, μάλιστα, ένα βίντεο στο Tik Tok, ζητώντας έμμεσα διευκρινίσεις για το θέαμα που αντίκρισε.

Πρόκειται για ένα ένα microcar υπό την ονομασία Eco Car, το οποίο όπως είχαμε γράψει, αποτελεί πλέον μέλος του μηχανοκίνητου στόλου της ΕΛΑΣ και περιπολεί το ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Όσο ξένη, μάλιστα, και αν φάνηκε η εν λόγω εικόνα στον τουρίστα, το συγκεκριμένο όχημα είναι ιδανικό για την περιφρούρηση του ιστορικού κέντρου της ελληνικής πρωτεύουσας, καθώς η ηλεκτρική του φύση το καθιστά φιλικό προς το περιβάλλον και αθόρυβο, την ίδια ώρα που οι μικρές διαστάσεις του τού επιτρέπουν να ελίσσεται εύκολα στα στενά.

Το 2θέσιο Eco Car έχει μήκος 2,25 μέτρα, πλάτος 1,29 μέτρα και ύψος 1,57 μέτρα, και ζυγίζει 670 κιλά μαζί με τις μπαταρίες. Η αυτονομία που προσφέρει το πακέτο μπαταριών ξεπερνά ελαφρώς τα 100 χλμ. και στην high speed έκδοση το ηλεκτρομοτέρ αποδίδει 10 ίππους που εξασφαλίζει τελική ταχύτητα 80 χλμ./ώρα.

You may also like

Comments are closed.