ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αυτό το Σάββατο ο “Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας 2022 – Φάνης Τσιμιγκάτος”

Facebook
Twitter
«Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας 2022 – Φάνης Τσιμιγκάτος είναι ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός για την πόλη μας και θα έχει και συνέχεια. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους αθλητές. Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή θα είναι πρωτόγνωρη. Θα συμμετέχουν και Άτομα με Αναπηρία από Ειδικά Σχολεία και αυτό μας τιμά ιδιαίτερα και δείχνει την ψυχή της πόλης μας». Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, άνοιξε τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε χθες στο Δημαρχείο, ενόψει του μεγάλου δρομικού γεγονότος που θα γίνει στην Πάτρα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.
Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος τόνισε ότι για την επιτυχία της μεγάλης αυτής αθλητικής διοργάνωσης ο καθένας έβαλε από ένα «λιθαράκι». Όταν η πόλη μας είναι ενωμένη μπορεί να πάει μπροστά και να δημιουργήσει. Πρέπει να εμποδίζουμε να «ζιζάνια» να μας διασπούν, είπε ο Κ. Πελετίδης και ξεκαθάρισε, απαντώντας σε ερώτηση, ότι Νατοϊκή δύναμη δεν πρόκειται να υπάρχει στην Πάτρα κατά τη διεξαγωγή του αγώνα.
Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος ανέφερε ότι ήρθε η στιγμή να αποδείξουμε πως η πόλη μας δεν έχει μόνο τη δυνατότητα να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις αλλά έχει και τη δυνατότητα να διοργανώνει τέτοιες. Αυτό θα αποδειχθεί το Σάββατο είπε ο κ. Πετρόπουλος και συνέχισε: «Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας 2022 – Φάνης Τσιμιγκάτος έχει τεράστια απήχηση. Έχουν ξεπεραστεί όλες οι προσδοκίες μας και έχουν εκτοξευτεί οι συμμετοχές σε αυτόν. Έχουμε εξασφαλισμένες και σημαντικές διεθνείς συμμετοχές. Η διοργάνωση πάει κόντρα στο ρεύμα της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού που ενοχλεί όλους μας και πρέπει εμείς να δημιουργούμε ένα ανάχωμα».
Ο Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους αθλητές και τις προσωπικότητες του αθλητισμού που συμπαραστέκονται στην προσπάθεια. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε δε στους Πατρινούς μαραθωνοδρόμους Νίκο Αργυρόπουλο, Μαρία Πολύζου και Σπύρο Ανδριόπουλο, σε όλους τους μεγάλους πρωταθλητές μας που στηρίζουν την προσπάθεια του Δήμου, καθώς και στους εργαζόμενους του Δήμου που αγκάλιασαν την προσπάθεια και καταβάλουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι αθλητικοί παράγοντες που ήταν παρόντες.
Το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ημιμαραθωνίου, Πέτρος Μαντάς είπε: «Η στήριξη του ΣΕΓΑΣ σε όλες τις περιφερειακές διοργανώσεις στίβου είναι δεδομένη. Στην Πάτρα το Σάββατο θα βρίσκεται η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και ο Προπονητής Στίβου Γιώργος Πομάσκι. Η Πάτρα έχει σημαντική θέση στα δρώμενα του Στίβου. Υπάρχουν υποδομές και στήριξη από το Δήμο και γίνεται αυτό».
Ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου, Βαγγέλης Τζελάτης είπε: «Έχουμε μεγάλη εμπειρία σε αγώνες. Είναι μεγάλη τιμή για μας που συμμετέχει ο Δήμος και βοηθάει και διοργανώνει σημαντικό κομμάτι του Ημιμαραθώνιου. Ό,τι ζητήσαμε ο Δήμος ανταποκρίθηκε. Ο αγώνας αυτός θα γίνει ο πρώτος στην Ελλάδα. Έχουμε πιάσει ήδη τα στάνταρς του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης».
Ο μαραθωνοδρόμος Νίκος Αργυρόπουλος είπε ότι οι διοργανωτές έχουν κάνει τα πάντα. Ο Δήμος είναι μπροστά σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια.
Ο Γιάννης Παυλάκης, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. (Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία), αναφέρθηκε στην συμβολή του Δήμου υπογραμμίζοντας: «Ο Δήμος είναι πρεσβευτής μια άλλης πρότασης ζωής που φέρνει ο αθλητισμός».
Ο Άγγελος Γροντής, μέλος του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής και υπεύθυνος Εθελοντισμού στην Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα είπε: «Ο Δήμαρχος (Κώστας Πελετίδης) και ο Αντιδήμαρχος (Τάκης Πετρόπουλος) έδωσαν σκυτάλη για να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στο δρομικό κίνημα».
Ο Γιώργος Τάνταλος, Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα, αφού ευχαρίστησε το Δήμο για τη συμβολή του στη διοργάνωση, αναφέρθηκε στην αρτιότητα της διαδρομής, στην ασφάλεια που είναι εξασφαλισμένη και στο γεγονός ότι ο αγώνας είναι ανταγωνιστικός σε σχέση με άλλες διοργανώσεις που γίνονται την ίδια μέρα. Είπε ότι εξασφαλίστηκαν διεθνείς συμμετοχές αθλητών που τους διεκδικούσε και η Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν Αιθίοπα κι ένα Μαροκινό με Ιταλική υπηκοότητα που καταγράφουν σπουδαίους χρόνους καθώς και για δύο κορίτσια από Κένυα και Ρουάντα, σπουδαίες επίσης αθλήτριες.
Ο Κώστας Μπούσιας, Τεχνικός Σύμβουλος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου και Τεχνικός Σύμβουλος του αγώνα, αφού εξήρε την προσπάθεια του Δήμου, ανέφερε ότι η διαδρομή του αγώνα είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.
Τέλος ο Μάριος Ζαφειρόπουλος που θα είναι ο ένας από τους παρουσιαστές του Ημιμαραθωνίου, είπε ότι πρόκειται για γιορτή του Αθλητισμού και γίνεται στην Πάτρα μετά από την εποχή της καραντίνας. Αναφέρθηκε κι αυτός στην μεγάλη προσπάθεια του Δήμου και ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλλουν για την υλοποίηση του αγώνα.

Η πρώτη διαδρομή (1.000 μέτρα) θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου από το χώρο του ΝΟΠ και σε αυτό τον αγώνα θα συμμετέχουν παιδιά.

Η διαδρομή των 5.000 μέτρων θα ξεκινήσει πάλι από το ΝΟΠ στις 4.30 μμ και θα κινηθεί μέσα στο λιμάνι.

Στις 6 το απόγευμα θα γίνει η έναρξη του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας 2022 – Φάνης Τσιμιγκάτος.

310168662 542872724315660 4672822675887418063 n.jpg?stp=dst jpg p526x395& nc cat=106&ccb=1 7& nc sid=8bfeb9& nc ohc=mCMCikA7tXIAX86ZZ4U& nc ht=scontent.fgpa1 1
310252209 542872750982324 5720417191023539115 n.jpg?stp=dst jpg p526x395& nc cat=108&ccb=1 7& nc sid=8bfeb9& nc ohc=i6WwLbaUj IAX8Qx8oG& nc ht=scontent.fgpa1 1
310186290 542872727648993 9103063887588252680 n.jpg?stp=dst jpg p526x395& nc cat=109&ccb=1 7& nc sid=8bfeb9& nc ohc=z7BX80b15qsAX9YRwXb& nc ht=scontent.fgpa1 1

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top