ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοί είναι οι εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου! Οι εικόνες ντοκουμέντα και πού εστιάζουν οι αρχές

dolofonia skaftouros dokumento
Εικόνες από τους εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA. 

Οι εικόνες καταγράφηκαν πέντε λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι και αφού είχαν δολοφονήσει εν ψυχρώ τον Γιάννη Σκαφτούρο μέσα στην αυλή του εξοχικού του, κοντά στα Δερβενοχώρια. Οι δράστες επιβαίνουν σε μηχανή, η οποία ακολουθεί μία άλλη μηχανή και ένα αυτοκίνητο.

Στην εικόνα που εξασφάλισε ο ALPHA φαίνεται ο σάκος που έχουν μέσα τα καλάσνικοφ, καθώς και η ενδοεπικοινωνία που έχουν στα κράνη τους. Επίσης, φορούν γάντια.

Επιπλέον, κάμερα κλειστού κυκλώματος δείχνει 8 λεπτά μετά το έγκλημα την πρώτη μηχανή των δραστών, που συνοδεύεται από ΙΧ.  Η δεύτερη μηχανή ακολουθεί 34” μετά, και είναι αυτή που αντιμετωπίζει πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι εκτελεστές να φύγουν πεζή.

Οι αρχές εξετάζουν αν ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε οικονομικές ή παλιές διαφορές, αν η εντολή εκτέλεσης του δόθηκε μέσα από τις φυλακές και αν το “χτύπημα” ήταν μήνυμα της “νέας γενιάς” της Greek Mafia.

Δείτε τις εικόνες ντοκουμέντα που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, ο Γιάννης Σκαφτούρος δέχθηκε πάνω από 10 σφαίρες στο σώμα εκ των οποίων τις τρεις στο κεφάλι στην αυλή του σπιτιού του στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Συνολικά εντοπίστηκαν 20 κάλυκες από καλάσνικοφ στην αυλή του σπιτιού και ένας από εννιάρι περίστροφο. Ο κάλυκας από το περίστροφο προέκυψε από μπαλωθιές που ρίχτηκαν κατά το γλέντι της ημέρας του Πάσχα.

Το χρονικό

Το φονικό έγινε στα Σκούρτα Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια, όπου ο 55χρονος βαρυποινίτης που κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί ακόμη και για σχέσεις με τη Greek Mafia, είχε εξοχικό σπίτι. Εκεί, ο Γιάννης Σκαφτούρος περνούσε πολύ από τον καιρό του τελευταία, απ’ όταν βγήκε από τη φυλακή, το 2018.

Το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, οι εκτελεστές Γιάννη Σκαφτούρου μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του κι εκεί τον “γάζωσαν” με καλάσνικοφ. Έφτασαν στο σημείο της εκτέλεσης με μηχανές και με τον ίδιο τρόπο διέφυγαν.

Οι δράστες άφησαν μηχανή μεγάλου κυβισμού σε στενό, σε απόσταση 150 μέτρων από το σπίτι του θύματος και φορώντας κουκούλες έφτασαν στην αυλή και άνοιξαν πυρ εναντίον του Γιάννη Σκαφτούρου που βρίσκονταν έξω μαζί με αρκετά μέλη της οικογένειάς του και φίλους.

Ο βαρυποινίτης φέρεται να άρπαξε το όπλο του και να ανταπέδωσε τα πυρά αλλά έπεσε νεκρός.

You may also like

Comments are closed.