ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Αυτοκινητοδρόμιο, ΑΒΕΞ και μετά Μαρινάκης;

AVEX AKTI DYMAION
Το πρώτο πρότζεκτ είναι ήδη στα σκαριά. Στον χώρο της πρώην ΑΒΕΞ. Εκεί θα δημιουργηθεί ένα από τα τρία εμπορικά κέντρα λιανικής, που «τρέχει» ο όμιλος «Fourlis» σε συνεργασία με την TenBrinke στην Ελλάδα, σε Αττική, Ηράκλειο και Πάτρα.

Όπως πρώτη η «Πολιτεία» είχε αποκαλύψει με δηλώσεις του υπευθύνου της TenBrinke Κοσμά Γιαριμίδη, στην ΑΒΕΞ (21,5 στρέμματα που αγοράστηκαν πέρυσι έναντι 3,3, εκατ. ευρώ) θα γίνει ένας πολυχώρος μεγάλων εταιρειών με βάση την ΙΚΕΑ, που θα δώσει τεράστια πνοή και αξία στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, στο «Ράλλυ Ακρόπολις» ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μας εξέπληξε ευχάριστα για το Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας.

Χαρακτηρίζοντας το έργο«υπερώριμο», (αδειοδοτήσεις, ένταξη στον Αναπτυξιακό κ.λπ.),είπε ότι είναι «προχωρημένες οι συζητήσεις» για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για την πίστα αγώνων στην Χαλανδρίτσα.

Ενώ το βίντεο με τις δηλώσεις του, προώθησε στα social media ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας. Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν ήδη 4 πιθανοί επενδυτές!

Καθόλου τυχαία φυσικά και η πρόσφατη επίσκεψη στον χώρο από τον Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας, του υπουργείου Εξωτερικών και προέδρου της EnterpriseGreece, Γιάννη Σμυρλή.

Στο μεταξύ, όλο και πιο έντονα ακούγεται τελευταία και το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη, για εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος, στη ζώνη πέριξ του νέου λιμανιού της Πάτρας που σφύζει από ακίνητα.

scaled e1625060585800

 

Ίσως τελικά στα επόμενα χρόνια δούμε μια Ακτή Δυμαίων… αγνώριστη.

You may also like

Comments are closed.