ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας… τριάντα χρόνια μετά

2β
Πέρασαν 30 χρόνια από τότε! Ήταν 22 Φεβρουαρίου του 1992, όταν έγινε η… πρώτη παρουσίαση της μελέτης για το αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας!

Στις φωτογραφίες που ανήκουν στο αρχείο του Μάρκου Καπετανάκη, διακρίνονται από αριστερά οι Χ. Μπουγιούκος, Β. Μεσσαλάς, Μ. Καπετανάκης, Μ. Αρβανιτάκης και ο κ. Γεωργαντόπουλος, ενώ η δεύτερη είναι από τη στιγμή που ο κ. Καπετανάκης μαζί με τον Γ. Κοτσίρη παρουσιάζουν τη μελέτη που έχει ετοιμάσει ο δεύτερος.

Πέρασαν λοιπόν 30 χρόνια, οδεύουμε για το 31ο έτος και μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει. Η έκταση υπάρχει, αλλά ο επενδυτής εξακολουθεί να λείπει. Η «Πολιτεία» έχει πολλάκις ασχοληθεί με το θέμα. Στα τέλη Ιανουαρίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας είχε δηλώσει: «Μιλάμε συνολικά με τέσσερις επενδυτές.

Από αυτούς, οι δυο είναι επενδυτές από το εξωτερικό που τις συζητήσεις κάνει η κυβέρνηση και οι άλλοι δυο είναι από δικές μας επαφές. Με έναν από αυτούς οι συζητήσεις είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Ήδη επικαιροποιεί το κατασκευαστικό και τις άδειες και είμαστε στην αναζήτηση του operation, δηλαδή ποιος θα τρέξει την πίστα, αφότου ολοκληρωθεί η κατασκευή της».

2

Κ. Φλαμής – Έντυπη έκδοση

You may also like

Comments are closed.