ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός στον Βιολογικό Καθαρισμό Αιγίου

Facebook
Twitter
Εκτός από τον αποφασιστικό του ρόλο στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και τη μείωση της σπατάλης των υδάτων, ο βιολογικός καθαρισμός Αιγίου επεκτείνει τις δράσεις του φιλοξενώντας στο εξής στις εγκαταστάσεις του και αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό.

Η απόφαση, που ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, αναμένεται να αποφέρει οφέλη και στην τοπική οικονομία, πέραν από τον εν γένει κοινωφελή χαρακτήρα της.

Συγκεκριμένα το εν λόγω μετεωρολογικό σύστημα φέρει αισθητήρες καταγραφής των βασικών μετεωρολογικών παραμέτρων και ως εκ τούτου η εγκατάσταση και η λειτουργία του θα συμβάλει ιδιαίτερα την αγροτική τοπική οικονομία ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει την μετεωρολογική υποστήριξη της ευρύτερης περιοχής.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ως αρμόδιος φορέας μετεωρολογικής υποστήριξης της χώρας, στο πλαίσιο σχεδιασμού της λειτουργίας του εθνικού δικτύου μετεωρολογικών σταθμών, με κύρια αποστολή την καταγραφή των υφιστάμενων τοπικά μετεωρολογικών παραμέτρων, οι οποίες στη συνέχεια αποστέλλονται στην Κεντρική Υπηρεσία για επεξεργασία και περαιτέρω αξιοποίηση από κάθε ενδιαφερόμενο, έστειλε αίτημα στην ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, το οποίο έγινε δεκτό, καθώς η Ε.Μ.Υ στηρίζει από μετεωρολογικής απόψεως την εθνική οικονομία και το κοινωνικό σύνολο.

Η απόφαση αφορά στη δωρεάν παραχώρηση της έκτασης για την τοποθέτηση του αυτόματου μετεωρολογικού σταθμού για δέκα χρόνια.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top