Αυτός είναι ο εγκέφαλος της «Συμμορίας των 11» (φωτό)

Facebook
Twitter

Τον εγκέφαλο της «Συμμορίας των 11», η οποία δραστηριοποιείτο στη διασυνοριακή απάτη στον Φ.Π.Α. και στην απατηλή λήψη επιστρεπτέων προκαταβολών, μέσω της σύστασης ανύπαρκτων συναλλακτικά εταιρειών αποκαλύπτει η «Ζούγκλα». Πρόκειται για τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Ψηλό.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (11/12) κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, συνελήφθησαν 11 άτομα, από τα οποία τα 10 είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα τρία αρχηγικά.

psilos

Ο Κωνσταντίνος Ψηλός

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και για παράβαση των νόμων περί όπλων, επιβλαβών φαρμάκων και του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, ενώ, παράλληλα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 23 άτομα.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με διάρκεια και συγκεκριμένη δομή και οργάνωση, με σκοπό τη συγκάλυψη της μη απόδοσης Φ.Π.Α. ή της παράνομης θεμελίωσης δικαιώματος επιστροφής Φ.Π.Α., την είσπραξη παράνομου οικονομικού οφέλους και την παρακράτηση παράνομων οικονομικών ενισχύσεων από τα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω ανύπαρκτων εταιρειών εμπορίας προϊόντων τεχνολογίας ή νομικών οντοτήτων που έχουν τα χαρακτηριστικά του «εξαφανισμένου εμπόρου».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top