ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήσεις και στην τυρόπιτα – Μεγάλη άνοδος στην τιμή της φέτας

DSCF4030.00 09 00 27.Still002

Οι ανατιμήσεις σε ρεύμα, καύσιμα και πρώτες ύλες συμπαρασύρουν τις τιμές σε όλα τα βασικά προϊόντα τροφίμων, με αποτέλεσμα να συνθλίβονται στη μέγγενη της ακρίβειας, ολοένα περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο Τάσος Βαζάκας, ιδιοκτήτης αρτοποιείου -ζαχαροπλαστείου στην περιοχή της Λυκόβρυσης, μίλησε στο Newsbomb σχολίαζοντας ότι «οι αυξήσεις δεν ξεκίνησαν τώρα αλλά το τελευταίο 7μηνο. Συγκεκριμένα, από τον Αύγουστο ανεβάσαμε το ψωμί 0,20 λεπτά και από 0,70 λεπτά έφτασε στα 0,90 λεπτά».

Και συνέχισε φανερά προβληματισμένος για το τι μπορεί να απορροφήσει. «Δεν ξέρω πια πόσο μπορούμε να απορροφήσουμε. Όχι για να κερδίσουμε, αυτό το ξεχνάμε, αλλά για να χρηματοδοτήσουμε τη δουλειά μας ώστε να μην επιβαρυνθεί ο καταναλωτής. Θα προσπαθήσω να κρατήσω την τιμή στο ψωμί και να μην ανέβω πάνω από αυτό που πουλάω μέχρι τώρα, τα 0,90 λεπτά».

Ο κ. Βαζάκας ανέφερε ένα ακόμα θέμα που υπάρχει με την έλλειψη φέτας. «Και δεν είναι μόνο το αλεύρι. Έχουν αυξηθεί τα γαλακτοκομικά, αγοράζουμε πιο ακριβά φέτα, κασέρι, γάλα. Η αύξηση αγγίζει και το 40% ειδικά στη φέτα, η οποία έχει και έλλειψη. Δεν ρωτάμε πια πόσο έχει η φέτα, αλλά αν έχουν να μας δώσουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε την τιμή».

Τέλος, είπε: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι έχουν περάσει στον κόσμο ότι υπάρχει έλλειψη σε βασικά αγαθά. Ο φόβος οδηγεί και στην αύξηση των τιμών».

You may also like

Comments are closed.