ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αυξήσεις τιμών σε ακίνητα της Πάτρας μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη!

Facebook
Twitter
Αυξημένες τιμές στα ακίνητα… λόγω των πολλών ανατιμήσεων, παρατηρείται στην αγορά, κάτι που επιβεβαιώνει στην «Πολιτεία» ο γνωστός Πατρινός μεσίτης Κωνσταντίνος Κοπανιτσάνος. Την ίδια ώρα έρχονται και οι πιθανές αυξήσεις τιμών λόγω των μέτρων Μητσοτάκη για την πρώτη κατοικία σε νέους έως 39 ετών που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ.

«Στις νέες κατασκευές θα υπάρξει μία στροφή. Ούτως ή άλλως, εκ των πραγμάτων ο πληθωρισμός φέρνει αλλαγές. Αν υπάρξει και ζήτηση πάντα έχουμε ανατιμήσεις. Μέσα σε μία χρονιά έχουμε δει τον σίδηρο να ανεβαίνει πάνω από 70%, το τσιμέντο πάνω από 30%. Κατά μέσο όρο έχουμε δει μία αύξηση τουλάχιστον κατά 20% σε όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε μία οικοδομή. Σε αυτό αναγκαστικά θα υπάρξει ανατίμηση». Όμως θα πρέπει να τονιστεί όπως δηλώνει ο κ. Κοπανιτσάνος πως έχει ασκηθεί πίεση να πέσουν οι τιμές των οικοπέδων. Έτσι ώστε το σύνολο του κόστους να είναι πιο συγκρατημένο.

Ο κ. Κοπανιτσάνος δεν αρνήθηκε το γεγονός πως θα υπάρξουν κάποιοι που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για να πουλήσουν σε καλές τιμές. Όμως προέβλεψε ότι σε βάθος χρόνου όλοι αυτοί θα «εξαφανισθούν»! Θα μείνουν έξω από το «παιγνίδι»! «Κανονικά δεν θα πρέπει να υπάρξουν αυξήσεις λόγω των εξαγγελιών. Είναι μία κατηγορία αυτή. Η κατηγορία μέχρι τα 39 έτη. Δεν μπορεί να αυξηθεί η τιμή μόνο γι’ αυτό γιατί υπάρχουν και οι υπόλοιποι» κατέληξε ο κ. Κοπανιτσάνος.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ!

Η «Πολιτεία» πάντως έκανε μία έρευνα σε γνωστά site μέσω των οποίων πωλούνται σπίτια και παρατήρησε ανοδικές τιμές ιδιαίτερα στις κατηγορίες μέχρι 200.000 ευρώ! Ξαφνικά δηλαδή ένα σπίτι που είχε 120.000 ευρώ «πέταξε» στις 150.000 ευρώ και ένα με 170.000 ευρώ ανέβηκε στις 190.000 ευρώ!

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ

Τα χαμηλότοκα δάνεια για την αγορά πρώτης κατοικίας από νέους έως 39 ετών, θα επιτρέπουν για παράδειγμα σε ένα ζευγάρι, με ελάχιστη συμμετοχή, να αγοράζει ένα σπίτι αξίας 100.000 ευρώ με μηνιαίες δόσεις 275 ευρώ. Ποσό, δηλαδή, πολύ μικρότερο από το ενοίκιο που θα έδινε. Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι θα παίρνουν τα δάνεια αυτά άτοκα και θα μετατρέπονται σε τέτοια ακόμη και αν το τρίτο παιδί γεννηθεί μετά την λήψη του δανείου. 

Συμφωνία ενοικίασης και κατόπιν… αγορά!

Με βάση το νέο μοντέλο στέγασης θα υιοθετηθεί και το «μοντέλο» της συμφωνίας ενοικίασης (rent-to-own), μέσω της οποίας νοικιάζεις ένα σπίτι για ορισμένο χρονικό διάστημα, με δυνατότητα αγοράς πριν από τη λήξη της μίσθωσης. Οι συμφωνίες ενοικίασης αποτελούνται από δύο μέρη: το πρώτο μέρος θα αφορά την τυπική σύμβαση μίσθωσης και το δεύτερο την αγορά του ακινήτου.
Η συμφωνία ενοικίασης είναι μια συμφωνία στην οποία δεσμεύεται ο δικαιούχος να νοικιάσει ένα ακίνητο για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, με την επιλογή να το αγοράσει πριν τελειώσει η μίσθωση.

Οι συμφωνίες ενοικίασης περιλαμβάνουν μια τυπική σύμβαση μίσθωσης και επίσης μια επιλογή αγοράς του ακινήτου σε μεταγενέστερο χρόνο. Πληρώνετε ενοίκιο καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης και σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα ποσοστό της πληρωμής εφαρμόζεται στην τιμή αγοράς.

Τα συμφωνητικά ενοικίασης θα προσδιορίζουν ποτέ και πώς καθορίζεται η τιμή αγοράς του σπιτιού. Ο δικαιούχος θα πληρώνει ενοίκιο καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης. Μάλιστα ένα μέρος του ενοικίου πληρωμής θα γίνει στην τελική τιμή αγοράς. Για παράδειγμα, εάν πληρώνει 500 ευρώ σε ενοίκιο κάθε μήνα για τρία χρόνια και το 25% αυτού πιστώνεται για την αγορά, θα κερδίσει 4.500 ευρώ από το ενοίκιο και θα πιστωθεί στην αγορά.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top