ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αύξηση κρουσμάτων: Ζητούν το υποχρεωτικό της μάσκας πίσω – Ανησυχία στην Πάτρα για τη διασπορά

Facebook
Twitter

Τα κρούσματα έχουν ανέβει και πλέον υπάρχει μία έκδηλη ανησυχία στον κόσμο, αλλά και στους επιστήμονες για την υγειονομική κατάσταση στην χώρα εν μέσω καλοκαιριού.

Στην Αχαΐα τα κρούσματα ξεπέρασαν πλέον τα 500 και με δεδομένη την μεταδοτικότητα της Ο4 και της Ο5, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι επιστήμονες που ζητούν να επανέλθει υποχρεωτικότητα της μάσκας στους εσωτερικούς και στους κλειστούς χώρους, από τη στιγμή που το προαιρετικό δεν συγκινεί τους πολλούς.

Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, πέρα από την μεταδοτικότητα των δύο μεταλλάξεων της Όμικρον, ένας ακόμα παράγοντας που μας έφερε σε αυτό το σημείο δεν ήταν άλλος από την χαλάρωση των μέτρων.

Πολλοί ξέχασαν να φορούν τη μάσκα τόσο όχι μόνο στους εργασιακούς τους χώρους ή στα καταστήματα που πάνε για ένα φαγητό, αλλά ακόμα και εκεί που η μάσκα υποτίθεται είναι υποχρεωτική.  Για παράδειγμα στα Αστικά ΚΤΕΛ οι επιβάτες που φορούν τη μάσκα είναι ελάχιστοι.

Πάντως, σε ότι αφορά την τέταρτη δόση του εμβολίου οι περισσότεροι από τους επιστήμονες συστήνουν στους ηλικιωμένους να συμβουλευτούν τον ιατρό τους και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας σαν Ευαγγέλιο.

Κάτι που όμως ακόμα και οι ευάλωτες υγειονομικά αυτές ομάδες, δεν κάνουν, τουλάχιστον στο σύνολο τους.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top