ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

“Το ευχαριστώ είναι λίγο!” Το κύμα συμπαράστασης στον παραιτηθέντα πρώην διοικητή του “Αγ. Ανδρέας”

theodoropoulos agios andreas nosokomeio 850x460 702x425 1
Συγκλονισμένος από τις αντιδράσεις και τα σχόλια του κόσμου μετά την αποχώρησή του από τη διοίκηση του Νοσοκομείου “Άγ. Ανδρέας” (καρατόμηση επι της ουσίας με απόφαση του Υπουργού Θάνου Πλεύρη) είναι ο πρώην διοικητής Ηλίας Θεοδωρόπουλος.
Αυτό που έχω βιώσει τις τελευταίες ημέρες, μου είναι πρωτόγνωρο. Δεν είναι σύνηθες φεύγοντας οι ευχές και η υποστήριξη να είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη από αυτήν που εισέπραξα αναλαμβάνοντας την θέση. Τεράστια η συναισθηματική φόρτιση που μου/μας δημιουργήθηκε. Χθες στάθηκε αδύνατο να ανταποκριθώ στις κλήσεις και στα μηνύματα και ζητάω συγνώμη. Ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μου για όλα είναι πολύ λίγο!” αναφέρει σε ανάρτησή του, σήμερα.

theodoropoulos 1

Στο μεταξύ με επιστολή τους στον υπουργό Υγείας, την οποία κοινοποιούν και στον πρωθυπουργό, περίπου 80 γιατροί του «Αγίου Ανδρέα» ζητούν την ανάκληση της παραίτησης του Ηλία Θεοδωρόπουλου από τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή τους, που συνοδεύεται από τις υπογραφές και τις σφραγίδες τους, οι γιατροί τους Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου αναφέρουν τα εξής:
«Σε συνέχεια των πρόσφατων γεγονότων, θα θέλαμε να εκφράσουμε πρωτίστως τη θλίψη μας για την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.
Παρά ταύτα, θεωρούμε άδικη την παραίτηση του διοικητή του ΓΝ Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας» κ. Θεοδωρόπουλου, την οποία και ζητήσατε προτού καν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ΕΔΕ, χωρίς αυτός να φέρει καμία ευθύνη.
Πέραν του ήθους του και της συνέπειάς του, οφείλουμε να επισημάνουμε, πως δεν υπήρξε απλά ένας διοικητής, αλλά ένας πρόθυμος συνεργάτης που ικανοποιούσε κάθε λογικό αίτημα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, με γνώμονα πάντα τη βελτίωση της λειτουργίας του φορέα.
Παρά τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και κατόρθωσε να πραγματοποιήσει σημαντικές παρεμβάσεις στην υλικοτεχνική υποδομή του Νοσοκομείου μας, και προς βελτίωση της εικόνας του και προς εξυπηρέτηση των τρεχουσών αναγκών.
Κατόπιν τούτων, θεωρούμε επιβεβλημένη την παραμονή του και παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το ζήτημα».

You may also like

Comments are closed.