ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αγώνας δρόμου από τον π. Ερμόλαο για να φθάσει στην Πάτρα το Άγιο Φως – ΒΙΝΤΕΟ: Η συγκλονιστική στιγμή Αφής του Αγίου Φωτός

Facebook
Twitter
Την ευθύνη ενός πραγματικού αγώνα δρόμου έχει αναλάβει σήμερα ο πάτερ Ερμόλαος Μασσαράς, από τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, προκειμένου σε χρόνο ρεκόρ να μεταφέρει το Άγιο Φως από την Αθήνα και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Πάτρα και να μοιραστεί στις εκλησίες της περιοχής.

Το Άγιο Φως θα αφιχθεί αρχικά στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Πατρών, πίσω από τον Ι.Ν. Αγ. Ανδρέου και με οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. θα μεταφερθεί στους Ιερούς Ναούς.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα υπολογίζεται στις 6 μ.μ. και θα γίνει φέτος “χωρίς τιμές αρχηγού κράτους” αλλά με την “δέουσα σεμνότητα” όπως ακριβώς μεταδόθηκε πριν από λίγες ώρες. Θα το μεταφέρουν στη χώρα μας ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος και στη συνέχεια με μέριμνα του κράτους θα διανεμηθεί σε πόλεις της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε στην απόφαση η Ανάσταση να τελεστεί στις 9 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα.

Η τελετή της Αναστάσεως θα τελεστεί στα προαύλια των Ιερών Ναών με τους πιστούς να φορούν διπλή μάσκα και τους ιερείς και ιεροψάλτες να έχουν κάνει self test.

O Mητροπολίτης κ. Χρυσόστομος θα τελέσει την τελετή της Αναστάσεως και στην Αναστάσιμο Θεία Λειτουργία, στον νέον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου Πατρών, ενώ αύριο το πρωί στην Α΄ Ανάσταση θα είναι στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστρίας.

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Πατρών ενώ στις 9 μ.μ. την τελετή της Αναστάσεως και την Αναστάσιμο Θεία Λειτουργία, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα στις 6 μ.μ. θα τελέσει τον εσπερινό της Αγάπης στον νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών.

 

Δείτε την συγκλονιστική στιγμή της Αφής του Αγίου Φωτός, σήμερα, στα Ιεροσόλυμα:

https://www.youtube.com/watch?v=mNkbkWttMTU&t=4s

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top