ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ | Γρίφος το προσκύνημα στον Αγ. Νικόλαο στα Σπάτα λόγω απαγορεύσεων- Η ΕΛ.ΑΣ. ζητά διευκρινίσεις από το Υπουργείο!

6
του Αχιλλέα Ροδίτη |
Το απολύτως τραγελαφικό συμβαίνει ελέω απαγόρευσης μετακίνησης μεταξύ νομών στην περίπτωση της επικείμενης εορτής του Αγίου Νικολάου στα Σπάτα, την προσεχή Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politeianews.gr στην Τροχαία Πατρών αλλά και Πύργου επικρατεί αναβρασμός καθώς οι προϊστάμενοι αξιωματικοί δεν ξέρουν τι να κάνουν με τους πιστούς από την Ηλεία που θα θελήσουν να μεταβούν στο ιστορικό μοναστήρι για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου και να εκπληρώσουν το τάμα τους.

Κι αυτό διότι ως γνωστόν η Ιερά Μονή ανήκει στην Μητρόπολη Ηλείας όμως γεωγραφικά ανήκει στον νομό Αχαΐας! Έτσι δημιουργείται μπέρδεμα αφού ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης από τον έναν νομό στον άλλον.

Πρόκειται για έναν από τους πιο απίστευτους γρίφους που εδώ και μέρες προσπαθούν να επιλύσουν οι βαθμοφόροι της ΕΛ.ΑΣ.. Το πρόβλημα επιβεβαίωσε πριν από λίγο στο politeianews.gr o Διοικητής της Τροχαίας Πατρών, Χρήστος Ντεμίρης, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Τι πρέπει να κάνω τώρα με τους πιστούς που θα θελήσουν να βγουν από την Ηλεία για να φθάσουν στο Μοναστήρι; Να τους σταματήσω;”.

Μάλιστα ήδη από χθες έχουν σταλεί διαβιβαστικά προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να δοθούν συγκεκριμένες διευκρινίσεις για το αν θα επιτραπεί ή όχι η διέλευση των Ηλείων προς τον Άγιο Νικόλαο στα Σπάτα Αχαΐας.

Θυμίζουμε ότι η Ιερά Μονή γιορτάζει πανηγυρικά την προσεχή Δευτέρα, 10 Μαϊου, την μέρα δηλαδή της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου από τα Μύρα Λυκίας της Μικράς Ασίας (σημερινή Τουρκία) προς το Μπάρι της Ιταλίας. Και η γιορτή προσελκύσει χιλιάδες πιστούς κάθε χρόνο οι οποίοι μεταβαίνουν στο Μοναστήρι ακόμα και με τα πόδια εκπληρώνοντας το τάμα τους στον Άγιο…

You may also like

Comments are closed.