ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΠΑΤΑ: Λύση διά γενικής απαγορεύσεως για το προσκύνημα στον Άγιο…

ag7
Διευθετήθηκε διά γενικής απαγορεύσεως τελικά το πρόβλημα που ανέδειξε χθες το politeianews.gr σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να μετακινηθούν πιστοί από την Ηλεία προς τα Σπάτα προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου Νικολάου την προσεχή Δευτέρα που η Ιερά Μονή γιορτάζει πανηγυρικά.

Η Τροχαία Πατρών και Πύργου έστειλαν διαβιβαστικά προς το υπουργείο ζητώντας διευκρινίσεις και χθες έλαβε χώρα διαβούλευση μεταξύ και των Μητροπόλεων ώστε να αποφευχθεί το πρόβλημα που προέκυψε καθώς το Μοναστήρι ανήκει στην Μητρόπολη Ηλείας αλλά γεωγραφικά βρίσκεται εντός Αχαΐας, άρα απαγορεύεται οι Ηλείοι να μετακινηθούν εκτός νομού.

Τελικώς, η λύση δόθηκε μέσω της λιτής ανακοίνωσης του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανο που προβλέπει Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων. Και ενώ μέχρι χθες ο Δήμος  γνώριζε ότι η τοπική γιορτή θα γίνει «κανονικά» αλλά με προσκυνητές μόνο από Αχαΐα, ο δεσπότης ανακοίνωσε πως λόγω της πανδημίας απαγορεύονται λιτανείες, πανηγύρεις κ.ά.

Βέβαια, η απαγόρευση δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται το κατά μόνας προσκύνημα αλλά μόνο από Αχαιούς οι οποίοι δεν χρειάζεται να μετακινηθούν εκτός νομού.

Το Μοναστήρι γιορτάζει τρεις φορές το χρόνο: την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου, την 10η Μαΐου πιο πανηγυρικά, την ημέρα μετακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου από τα Μύρα Λυκίας της Μικράς Ασίας (σημερινή Τουρκία) προς το Μπάρι της Ιταλίας, καθώς και κατά την εορτή της Πεντηκοστής.

You may also like

Comments are closed.