ΑΘΛΗΤΙΚΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Τουρνουά ποδοσφαίρου για την Ειρήνη στην Ουκρανία με εισήγηση ενός Πατρινού! Δείτε ποιος είναι…

1 ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΝΘΕΤΗ 2

Η Ι.C.G. ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΪΟΥ

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Η Ουκρανία που ζει υπό τους ήχους του πολέμου εδώ κι έναν χρόνο θα αποτελέσει τον επόμενο ιστορικό αλλά και άκρως συμβολικό προορισμό της Παγκόσμιας Οργάνωσης Παιδικών Αγώνων (International Children’s Games – I.C.G.).

2 ΕΝΘΕΤΗ 1

 

Και αυτό, καθώς παρά τους όποιους κινδύνους μπορεί να υπάρχουν για τα μέλη αυτής της διεθνούς εμβέλειας επιτροπής, που λειτουργεί στα πρότυπα των Ολυμπιακών αγώνων, έλαβε απόφαση ώστε να διοργανώσει, μέσα στο έδαφος της Ουκρανίας, ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά που η πραγματοποίηση του θα εκπέμψει πολλαπλά μηνύματα παντού στον πλανήτη.

Μάλιστα την πρόταση για κάτι τέτοιο εισηγήθηκε ένας Πατρινός.

ΤΖΑΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ 1

 

Ο λόγος, για τον εκλεγμένο ως Μέλος του Προεδρείου της I.C.G. κ. Νίκο Τζανάκο (φωτο) ο οποίος θεώρησε πως ήταν κάτι επιβεβλημένο και αναγκαίο υπό το σκεπτικό του να «ταξιδέψει» ένα μήνυμα Ειρήνης μέσω του αθλητισμού και δη του αθλητισμού των παιδιών, και όλα αυτά με αφετηρία την εμπόλεμη Ουκρανία.

Η διαφορά, βέβαια, είναι ότι το ποδοσφαιρικό τουρνουά δεν θα γίνει εντός εμπόλεμης ζώνης αφού κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν φύσει αδύνατο να συμβεί, για πρακτικούς λόγους, όμως θα εδρεύσει επί Ουκρανικού εδάφους, και αυτό έχει τη σημασία του.

Συγκεκριμένα το τουρνουά ποδοσφαίρου… από την Ουκρανία για την Ουκρανία διαμέσου της Παγκόσμιας Επιτροπής Παιδικών Αγώνων, θα διεξαχθεί στην πόλη  Uzhhorod, από τις 30 του προσεχούς Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου 2023 και θα φέρει τον τίτλο: «ICG for Ukraine».

2 KENTRIKH 1

Το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθούν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες του Τουρνουά Ειρήνης

 

Μεταξύ των πόλεων όμως που θα συμμετέχουν θα είναι πόλεις εμπόλεμες όπως η πρωτεύουσα, δηλαδή το Κίεβο, αλλά ακόμη και η Οδησσός, η Ζαπορόζιε, το Ντνίπρο, η Λβιβ και η Ουζχόροντ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ:

20 4 e1677591472152

 

You may also like

Comments are closed.