ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αγωνία στην αγορά της Πάτρας λόγω των μέτρων – Δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται ένα ολικό λοκντάουν

Facebook
Twitter
Τι επικρατεί όλες αυτές τις ημέρες στην αγορά της Πάτρας με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων (ιδιαίτερα στην Αχαΐα) και τις έντονες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις για τα εμβόλια;

Τρόμος και μόνο. Πάντως το ενδεχόμενο ενός λόκνταουν, μοιάζει να είναι για την ώρα μακρινό και αν υπάρξει δεν πρόκειται να αλλάξει πολλά πράγματα από την κατάσταση που υπάρχει στην αγορά. Δεν πρόκειται δηλαδή να κλείσουν τα εμπορικά μαγαζιά, ούτε η εστίαση. Θα συνεχίζουν να λειτουργούν κάτω όμως από πιο αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως για παράδειγμα αυτό της απαγόρευσης της μουσικής για τα καταστήματα εστίασης.

Όμως σίγουρα ένα μίνι λόκνταουν θα παίξει ένα αρνητικό ρόλο στον τομέα της ψυχολογίας. «Έτσι και αλλιώς η αβεβαιότητα στον κόσμο υπάρχει και αυτό αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο που χαρακτηρίζει το κλίμα στην αγορά» τονίζει στην «Πολιτεία» ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος: «Ένα μίνι λόκνταουν θα κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα ψυχολογικά τόσο για τους επαγγελματίες, όσο και για το κοινό». Την ιδέα πάντως ενός λόκνταουν τύπου σαν και αυτά που προηγήθηκαν στο πρώτο και στο δεύτερο με τρίτο κύμα της πανδημίας δεν θέλουν ούτε να τη σκέφτονται στην αγορά.

«Δεν το βλέπω ορατό σαν ενδεχόμενο πλέον» τονίζει ο κ. Ζαφειρόπουλος. «Κάτι τέτοιο θα είχε ως συνέπεια την στήριξη του κράτους στις επιχειρήσεις με νέες επιδοτήσεις και αυτό πλέον δεν είναι δυνατόν. Τελείωσαν τα χρήματα…».

Κωνσταντίνος Φλαμής – Αχαϊκή Πολιτεία

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top