ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αγοράζω, αναπαλαιώνω, μεταπουλώ… Η νέα τάση που επικρατεί στην Πάτρα

εταπωληση ακινητα ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ 1
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

 

του Αχιλλέα Ροδίτη 

Πώς ένας Πατρινός επιχειρηματίας έβγαλε κέρδος μέσα σε λίγους μήνες; Αγοράζοντας παλαιό ακίνητο στο κέντρο της Πάτρας, το οποίο ανακαίνισε εξ ολοκλήρου για να το μεταπουλήσει στη συνέχεια σε ομογενή από τις ΗΠΑ.

Φυσικά, δεν είναι ο μοναδικός που τον τελευταίο καιρό συμμετέχει σ’ έναν «οργασμό» επενδυτικών δραστηριοτήτων που όπως περιγράφεται από κτηματομεσίτες παρατηρείται έντονα στην πόλη της Πάτρας, μέσω της αγοράς παλαιών ακινήτων – είτε κατοικιών, είτε καταστημάτων – στο κέντρο και στις συνοικίες.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο εν λόγω επιχειρηματίας λέγεται πως αγόρασε γωνιακό ακίνητο (Κορίνθου και Παντανάσσης) έναντι τριακοσίων χιλιάδων ευρώ, του έφτασε το συνολικό κόστος γύρω στις επτακόσιες χιλιάδες, μαζί με το έργο της αναπαλαίωσης και εκ βάθρων ανακαίνισης, αλλά στο τέλος, μπόρεσε να κλείσει συμφωνία πώλησης του κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Και όπως αναφέραμε εξ αρχής, δεν είναι ο μοναδικός που αξιοποιεί την ευκαιρία. Όπως λέγεται στην τοπική αγορά, αυτό είναι κάτι που ακολουθούν πολλοί απ’ όσους διαθέτουν το απαιτούμενο «κομπόδεμα», εκμεταλλευόμενοι το κενό στέγασης που υπάρχει στην πόλη.

Έτσι, αγοράζουν ακίνητα με στόχο να τα επισκευάσουν και να τα μεταπουλήσουν, με αφορμή το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από ξένους επενδυτές, κυρίως Έλληνες της ομογένειας, να αποκτήσουν ακίνητη περιουσία στην πόλη. Την οποία αξιοποιούν στη συνέχεια ανάλογα με το είδους του ακινήτου.

Για παράδειγμα, στις περιπτώσεις που αφορούν οικείες, η πλειονότητα των επενδυτικών σεναρίων προσβλέπει στην κάλυψη του κενού που καταγράφεται σε φοιτητική στέγη ή στην φιλοξενία. Με αποτέλεσμα τα ανακαινισμένα διαμερίσματα να μετατρέπονται σε φοιτητικά studio ή airbnb, κατά περίπτωση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.