ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο: Αποφασισμένος φέρεται να μην παραιτηθεί ο διοικητής του νοσοκομείου

nosokomeio agriniou siskepsi
Το politeianews.gr σας είχε ενημερώσει εδώ και μέρες, για τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο του Αγρινίου. Το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου, Ανδρέα Τσώλη.

 

Μεγάλο προβληματισμό προκάλεσαν, οι εξελίξεις στο στο Νοσοκομείο Αγρινίου, με αφορμή την υψηλή θνητότητα στη ΜΕΘ Covid. Για το λόγο αυτό, ζητήθηκε τηλεφωνικώς από συνεργάτη του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, η παραίτηση του κ. Τσώλη.

Την άμεση παραίτηση του διοικητή ζήτησαν εξάλλου χθες και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός και οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Μ. Σαλμάς και Κ. Καραγκούνης.

Παρόλα αυτά ο διοικητής φέρεται αποφασισμένος να μην παραιτηθεί.

 

Το χρονικό

Το ζήτημα αναδείχθηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου, κατά την επίσκεψη στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια κλιμακίου υπό τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου, οπότε και ζητήθηκαν από το Διοικητή του ΓΝ Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη, οι απαραίτητες διευκρινίσεις σε σχέση με τις ενέργειες που όφειλε να κάνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Από τον κ. Τσώλη, σύμφωνα με την 6η ΥΠΕ, ζητήθηκε να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Γιατί το Γ.Ν. Αγρινίου δεν ενημέρωσε την ΥΠΕ σε σχέση με την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ COVID, όπως αποκαλύφθηκε στην επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας;
  • Έθεσε το θέμα ως όφειλε στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου;
  • Γιατί δεν ζήτησε εγκαίρως τη συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας;

Έρευνα για τις όποιες διοικητικές παραλείψεις

Κατά την ΥΠΕ, ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεν απάντησε στα ερωτήματα, αλλά ούτε σε σχετικό έγγραφο, το οποίο του απέστειλε στις 28 Μαΐου ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

«Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας διερευνούν ήδη μέσω των αρμόδιων κλιμακίων τις όποιες διοικητικές παραλείψεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ακυρώσει ή να αμφισβητήσει την τιτάνια προσπάθεια που με αυτοθυσία καταβάλλουν οι υγειονομικοί μας, τόσο στο Αγρίνιο όσο και σε κάθε μονάδα Υγείας της χώρας», καταλήγει η 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

You may also like

Comments are closed.