ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Άγριος τσακωμός σε φούρνο της Πάτρας για τη μάσκα – Ο ηλικιωμένος ”ζητούσε τα ρέστα”

artopoieio
Ίσως, δεν έχει και τόση σημασία, πού συνέβη και πώς. Κατεγράφη, όμως, από στέλεχος της «Πολιτείας», προ λίγες μέρες, σε αρτοποιείο της Πάτρας.

Καβγάς «άναψε» λοιπόν, ανάμεσα σε ηλικιωμένο, που φορούσε μάσκα και σε νεαρότερο, που δεν φορούσε. Ο ηλικιωμένος άρχισε να υβρίζει τον νεαρότερο για το γεγονός ότι κυκλοφορεί έτσι, χωρίς να τον αφήνει τον συνομιλητή του, να του εξηγήσει την κατάσταση.

Κάποια στιγμή ο νεαρότερος κατάφερε να πάρει το λόγο και να επισημάνει, ότι έχει κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Αν και αυτό, βέβαια, δεν τον απαλλάσσει απ’ την υποχρέωση των μέτρων…

Σε κείνο το σημείο ακούγεται από την πλευρά του ηλικιωμένου ότι ο ίδιος δεν έχει όμως εμβολιαστεί, γι’ αυτό και ο συνομιλητής του, θα έπρεπε να τον προστατέψει, με τους υπόλοιπους πελάτες, να ”παγώνουν”, ακούγοντας το σκεπτικό του ηλικιωμένου.

Το αποτέλεσμα; Δεν ψώνισε κανένας και έφυγαν προς αντίθετες κατευθύνσεις, συνεχίζοντας να λένε τα δικά τους…

Δηλαδή, καβγάς με αμφότερη ευθύνη, λέει η «Πολιτεία», αν σκεφτεί κανείς την ανεμελιά της πιο νεαρής ηλικίας στο θέμα της μάσκας και των πιο μεγάλων, που ”απαιτούν” από τους άλλους να τους προστατέψουν΄, όσον αφορά τον κορονοϊό και δεν κάνουν το αυτονόητο οι ίδιοι.

Και περίπου λίγες ώρες νωρίτερα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου (φωτογραφία) έλεγε, ότι περισσότερο από το 90% των ασθενών στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστο, στηλιτεύοντας την απροθυμία ενός αριθμού ατόμων, άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν.

Πως προσπαθεί να τους πείσει; Δια των περιπτώσεων που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι γιατροί και στα δυο νοσοκομεία της Πάτρας. Εστιάζοντας στα εγγόνια ενός ηλικιωμένου ανθρώπου, στο γεγονός της απώλειας κάποιου γνωστού λόγω κορονοϊού, στο φόβο ή και την εμπειρία όσων βίωσαν την νόσο στη ΜΕΘ.

«Όλοι μας έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης, όλοι μας μπορούμε να συμβάλλουμε στο να πείσουμε κάποιον, που δεν δέχεται να εμβολιαστεί», είπε χαρακτηριστικά η κ. Θεοδωρίδου.

Και μακάρι να πείσει, γιατί αν κρίνουμε απ’ την Πάτρα και τα δεδομένα της, πράγματι, ένας σημαντικός αριθμός ηλικιωμένων βρίσκει λογής λογής προσχήματα, ώστε να προσπεράσει την κοινωνική υποχρέωση του εμβολιασμού.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

You may also like

Comments are closed.