ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ – Χαμός στο κέντρο από τη μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ – Απόφαση για κλιμάκωση (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

7 1

του Αχιλλέα Ροδίτη

Ατελείωτη ουρά από τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, με ελληνικές σημαίες, γέμισε τους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας σήμερα το μεσημέρι, στην μεγαλειώδη πορεία αγροτών απ’ όλη την Αχαΐα.

Όλα αυτά στο πλαίσιο της σημερινής μεγάλης κινητοποίησης και μηχανοκίνητης πορείας από το Παμπελοποννησιακό στάδιο της πόλης προς την ΠΔΕ όπου οι αγρότες θα παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Οι αγρότες διεκδικούν:
• Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος
• 100% αποζημιώσεις για τις ζημιές
• Μείωση κόστους παραγωγής
• Κατώτερες εγγυημένες τιμές

Οι αγρότες διατρανώνουν ότι ο αγώνας τους είναι θέμα επιβίωσης. Και τονίζουν ότι ο δικός τους αφανισμός θα σημάνει (και) τη δική μας πείνα» … λόγω της έλλειψης προϊόντων που προκαλεί η μείωση της πανάκριβης πια παραγωγής.

Πιο αναλυτικά, τα αιτήματα των αγωνιζόμενων στα μπλόκα αγροτών που είναι μεταξύ άλλων:

η μείωση του κόστους παραγωγής με επιβολή πλαφόν στα 7 λεπτά / Kwh για το αγροτικό ρεύμα, η καταβολή αποζημιώσεων που δικαιούνται από τις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν από τις πλημμύρες, η ανασύσταση και ορθολογική τεκμηριωμένη χρέωση ΕΛΓΑ / καλλιέργεια, ζωικό είδος και συχνότητα καταβολής αποζημιώσεων, η αναπλήρωση του εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής από καταστροφές και ασθένειες, η κατασκευή έργων υποδομής για την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, η μείωση του κόστους παραγωγής, δημοπρατήριο εμπορευμάτων σε επίπεδο περιφέρειας κ.α..

 

ΔΕΙΤΕΡ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ:

8 1 6 1 photo1706701898

You may also like

395399247 6806232879438963 257920997740613464 n ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Τ. Αντωνόπουλου για το Δημοτικό Γήπεδο Ζαβλανίου

Συνάντηση εργασίας για την ανακατασκευή του Δημοτικού Γηπέδου Ζαβλανίου πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη ...

Comments are closed.