ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Σήμερα αποφασίζουν τα επόμενα βήματά τους – Τι θα συζητήσουν στις 12 στη Νίκαια της Λάρισας

photo 2024 02 05 20 31 44

Στις 12 σήμερα τα μεσημέρι, στη Νίκαια της Λάρισας δίνουν ραντεβού εκπρόσωποι από τα μπλόκα των αγροτών, από κάθε γωνιά της χώρας. Είναι η ώρα που θα ξεκινήσει η προγραμματισμένη πανελλαδική παναγροτική σύσκεψη, στην οποία οι αγρότες θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

Και ενώ οι αγρότες έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα σκληρύνουν τη στάση τους, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνει ανοιχτό «παράθυρο» συνάντησης μαζί τους.

Στις προτάσεις για τη σημερινή, κρίσιμη σύσκεψή τους, οι αγρότες σχεδιάζουν συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με αποκλεισμό των εθνικών οδών και του Ισθμού της Κορίνθου, κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ και διαδήλωση έξω από τη Βουλή, κλείσιμο μεγάλων τελωνείων (ήδη τρακτέρ είναι παραταγμένα στο μεθοριακό σταθμό της Νίκης, στη Φλώρινα), αλλά και «εισβολές» για δράσεις με τα αγροτικά μηχανήματα στα κέντρα των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

«Θα αποφασίσουμε από κοινού τις δράσεις μας, πώς θα χειριστούμε την κατάσταση μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που δεν μας ικανοποιούν. Γι΄αυτό συνεχίζουμε με πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, για να βγούμε στην εθνική οδό με τα τρακτέρ», είπε ο εκπρόσωπος των συνδικαλιστών αγροτών της Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, ενώ ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας, Χρήστος Σιδηρόπουλος, «υποσχέθηκε» ότι θα δούμε εικόνες παρόμοιες με αυτές των αγροτικών διαδηλώσεων σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία.

You may also like

Comments are closed.