ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αιφνιδίασε ο Βελόπουλος με τις θέσεις του για την Πάτρα: Αδικεί τον εαυτό της

Velopoulos
Αίσθηση προκάλεσε με τα λεγόμενά του από την Πάτρα ο Κυριάκος Βελλόπουλος. Ο οποίος μάλιστα μίλησε αποκλειστικά με την «Πολιτεία» ζητώντας την άποψή μας για την εικόνα του ίδιου και του κόμματός του. Αποδεχόμενος άνετα την σκληρή κριτική, την οποία μάλιστα ζήτησε να του γίνει. Αλλά και δείχνοντας αποφασισμένος να συνεχίσει την κατάθεση επιχειρημάτων επί των θέσεων του, με ήπιο όμως πολιτικό λόγο και ύφος, ώστε, όπως είπε, να αποκαθηλώσει τα στίγματα της εικόνα που «κάποιοι επιχείρησαν να του προσάψουν» αυτή του δήθεν οπαδού συνωμοσιών.

Πέρα από τον σχολιασμό της πανελλαδικής επικαιρότητας, αναφορικά με την πανδημία, την κυβερνητική πολιτική, την οικονομία, αλλά και τα μέτρα για το Πάσχα, εκείνο που «κέρδισε» τις εντυπώσεις δημοσιογράφων και παρισταμένων στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» ήταν η βαθιά γνώση του για το σύνολο των τοπικών θεμάτων και προβλημάτων.

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ

Δεν είναι υπερβολή να σημειωθεί ότι ακόμα και οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι «αιφνιδιάστηκαν» από τις παρεμβάσεις και τοποθετήσεις που έκανε για μια σειρά από τοπικά ζητήματα. Μια «ατζέντα» μάλιστα που είχε στο μυαλό του κι όχι σε κάποιο χαρτί μπροστά του που διάβαζε, αφού μιλούσε εκτός κειμένου. Ήταν σαν να κατέχει όλη τη θεματολογία της Πάτρας και το πιο εντυπωσιακό ήταν πως είχε και συγκεκριμένες προτάσεις αλλά και αντιπροτάσει να αναλύσει, αναφορικά με σχέδια του Δήμου Πατρέων.

Τελικά η απάντηση στον γρίφο «πώς γνώριζε τόσα πολλά» ο κ. Βελλόπουλος για την Πάτρα, ήταν ο πατρινός πολιτευτής Γιάννης Λαϊνιώτης. Ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες καταγράφει τα πάντα που συμβαίνουν στην πόλη και τα προωθεί προσωπικά στον Πρόεδρο της «Ελληνικής Λύσης» ενημερώνοντάς τον λεπτομερώς για όλες τις πτυχές αλλά ακόμα και για τον «σφυγμό» της τοπικής κοινής γνώμης επ’ αυτών.

«Ο πρόεδρος θέλει να γνωρίζει τα πάντα γύρω από τα θέματα της τοπικής κοινωνίας. Όχι μόνο για την Αχαΐα, αλλά για όλη την Ελλάδα. Έτσι, φροντίζει να ενημερώνεται και να ασχολείται ενεργά με κάθε πλαίσιο ‘ανοιχτών’ θεμάτων κάθε πόλης και κάθε νομού. Γι’ αυτό γνώριζε τα πάντα για την περιοχή μας και μάλιστα ασχολείται και με ερωτήσεις που καταθέτει στη βουλή για αυτά τα θέματα», σχολίασε στην «Πολιτεία» ο Γιάννης Λαϊνιώτης.

Μίλησε και για την Πατρών-Πύργου που χαρακτήρισε «θύμα» των κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) επειδή την «θυσιάζουν» στον βωμό της ανάθεσης έργων σε «δικούς τους εργολάβους

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» μίλησε για όλα. Κατ’ αρχάς, όμως, προκάλεσε αίσθηση η δήλωσή του ότι «Η Πάτρα είναι μια πανέμορφη πόλη που αδικεί τον εαυτό της…». Γιατί το είπε αυτό; Επικαλούμενος τη μη σωστή αξιοποίηση του λιμανιού και δη του παλιού λιμανιού.

Όπως είπε, «Η Πάτρα θα μπορούσε να ήταν ο όρος ‘εξωστρέφεια’ της Ελλάδας προς την Ευρώπη μέσω του λιμανιού της που έπρεπε να είναι κόμβος επικοινωνίας και εμπορευμάτων». Μίλησε όμως και για την Πατρών-Πύργου που χαρακτήρισε «θύμα» των κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) επειδή την «θυσιάζουν» στον βωμό της ανάθεσης έργων σε «δικούς τους εργολάβους». Αναφέρθηκε όμως και σε δύο ακόμα σημεία με αποδέκτη τον Δήμο Πατρέων:

  • Πρώτον, για το Κάστρο της Πάτρας για το οποίο πρότεινε να αξιοποιηθεί πρόταση στο πρόγραμμά του που προβλέπει την αναπαλαίωση των Κάστρων της χώρας ώστε «να είναι τουριστικοί προορισμοί, να είναι ανοιχτά και να σφύζουν από ζωή και κυρίως να… δίνουν θέσεις εργασίας».
  • Και δεύτερον, μίλησε και για το σχέδιο του Δήμου για τον Ριγανόκαμπο και το νέο πάρκο που πρόκειται να κατασκευαστεί. «Εγώ θα πρότεινα να δημιουργηθεί σε συνεργασία με ιδιώτες ένας Χώρος Αρχαίας Ελληνικής Διαδρομής», τόνισε ο κ. Βελλόπουλος. Λέγοντας μάλιστα ότι έχει έτοιμο το σχέδιο και την πρόταση κι αναφέροντας πως πρόκειται για χαμηλό κόστος με πολλά και πολλαπλά οφέλη για την πόλη και τους κατοίκους του Ριγανοκάμπου «οι οποίοι ταλαιπωρούνται από σκουπίδια και εγκληματικότητα από ‘εισαγόμενους’ Ρομά εκ Βουλγαρίας και αλλού που ασχολούνται με κλοπές και εμπόριο ναρκωτικών».

You may also like

Comments are closed.