Αιγιάλεια: Τι γίνεται με τους συνδυασμούς για τον Δήμο – Ποιοι συμπλήρωσαν, ποιοι “κόβουν” υποψήφιους, ποιοι “τρέχουν” ακόμα…

Facebook
Twitter
| «Κλείδωσε» το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Καλογερόπουλου – «Ψαλίδι» Γούτου σε πρόσωπα λόγω της πληθώρας προσφοράς στο ψηφοδέλτιό του –Στην τελική ευθεία για να καταθέσουν υποψηφιότητες, μέχρι την Πέμπτη, οι Κώστας Σπηλιόπουλος, Γ. Κουβαράς και Γ. Μποδιώτης

 

Οριστικοποιήθηκε  η κατάρτιση του συνδυασμού του Δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου ο οποίος δεν αναμένεται πάντως να ανοίξει τα χαρτιά του νωρίτερα από την λήξη της προθεσμίας για την ψηφιακή κατάθεση των συνδυασμών, δηλαδή, τα μεσάνυκτα της Πέμπτης, 31 Αυγούστου.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Οι πληροφορίες από το «στρατόπεδο» του δημάρχου είναι ότι οι εκκρεμότητες είναι ελάχιστες, 4-5 ονόματα τα οποία αξιολογούνται αν θα είναι τελικά στη λίστα αλλά και η ποσόστωση του 40% των γυναικών σε κάποια τοπικά ψηφοδέλτια σε κοινότητες που, εξετάζεται, αν θα πρέπει να κλείσουν ή να αντικατασταθούν από άλλες καθώς η ποσόστωση ισχύει για τον γενικό αριθμό και όχι ανά διαμέρισμα ή τοπικό συμβούλιο.

Εφόσον οι νομικοί δώσουν την έγκρισή τους, το ψηφοδέλτιο του δημάρχου που κατέρχεται με την παράταξη «Αιγιάλεια Τώρα» είναι έτοιμο να δοθεί στη δημοσιότητα ανά πάσα ώρα. Το σκεπτικό όσων εισηγούνται να δοθεί πλήρες στη δημοσιότητα, πριν την λήξη της προθεσμίας, είναι για λόγους πρακτικούς αλλά και εντυπώσεων. Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αιγιαλείας Γιώργου Αγγελόπουλου, δεν υπάρχει πάντως κάποιο «τρανταχτό» όνομα που θα προστεθεί στο συνδυασμό αυτό την τελευταία ώρα… Με το συνδυασμό του Δημήτρη Καλογερόπουλου θα κατέλθουν στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές περί τους 80 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους ενώ, το σύνολο των υποψηφίων με τις τοπικές κοινότητες, μπορεί να φτάσει τα 320 άτομα (το ελάχιστο είναι 192).

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ

Και ο Χρήστος Γούτος, από την πλευρά του, είναι ήδη έτοιμος να καταθέσει πλήρες, ποσοτικά – αριθμητικά και ποιοτικά, ψηφοδέλτιο, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει την έκπληξη καταθέτοντας άμεσα πρώτος πάνω από 350 υποψηφιότητες για τα τοπικά συμβούλια. «Θα έχουμε το πιο πλήρες και ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο, ένα ψηφοδέλτιο νίκης με πρόσωπα άξια και αξιόμαχα σε όλη την Αιγιαλεία» δηλώνει ο ίδιος στο «Αigiovoice». Τα τελευταία 24ωρα πριν «κλειδώσουν» όλες οι υποψηφιότητες, η παράταξη του κ. Γούτου «Αιγιαλεία – Μαζί για το Αύριο» προχωρά μάλιστα και σε κάποιες αξιολογήσεις και αρκετές περικοπές λόγω της υπερπληθώρας προσφοράς! Τόσο ο Δημήτρης Καλογερόπουλος όσο και ο Χρήστος Γούτος, έχουν ήδη ανακοινώσει κατά τα 2/3 τους συνδυασμούς τους.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Η παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου «Προορισμός Αιγιάλεια» που αναμένεται να είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων στα δημοτικά, θα ξεπεράσει τα 250 άτομα με ισχυρό ψηφοδέλτιο περί τα 80 άτομα, στο κεντρικό, αλλά και τα τοπικά συμβούλια στην Δ.Ε. Αιγιαλείας, Συμπολιτεία και Αιγείρα.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ

Η παράταξη «ΜΠΡΟΣΤΑ» του Γιώργου Κουβαρά άντεξε την πίεση των άλλων συνδυασμών που προσπάθησαν να αξιοποιήσουν τη δυναμική τους εξασφαλίζοντας ονόματα από άλλες παρατάξεις και ετοιμάζεται να καταθέσει συνδυασμό με 200 περίπου υποψηφίους. Η βάση για ένα πλήρη συνδυασμό στην Αιγιάλεια είναι στα 192 άτομα αλλά ο νόμος δίνει το δικαίωμα για κατάθεση συνδυασμών στο 60% των τοπικών συμβουλίων κοινότητας, προσφέροντας την ευχέρεια να αγωνιστούν στην μεγάλη εκλογική μάχη της 8/10/2023 και σε όσους δεν έχουν πλήρη αριθμό υποψηφίων σε όλες τις κοινότητες.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΔΙΩΤΗΣ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Γιάννη Μποδιώτη θα πλησιάσει, το κατώτερο, τους 150 υποψηφίους.

 

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δήλωση υποψηφιότητας έχει πραγματοποιήσει ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, αλλά δεν είναι γνωστό σε ποια φάση βρίσκεται η κατάρτιση ψηφοδελτίου του.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top