ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αιγιάλεια: Εφοδος σε καταυλισμό ρομά και συλλήψεις

katavlismosroma1

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της καταπολέμησης της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκε, νωρίς χθες το πρωί Δευτέρα 15/01/2024,  σε καταυλισμό στην Αιγιάλεια.

Συγκεκριμένα, η «εξόρμηση» των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Αιγίου, στον χώρο, όπου διαμένουν ρομά στην περιοχή Μπακαρέτσου, έγινε με τη συνδρομή διμοιρίας των ΜΑΤ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐα, της ΟΕΠΤΑ και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης «ΔΙΑΣ».

Στην «έφοδο» ελέγχθηκαν 150 άτομα, εκ των οποίων 13 συνελήφθησαν για ρευματοκλοπές και ένα για οδήγηση χωρίς να διαθέτει δίπλωμα, ακινητοποιήθηκαν 7 οχήματα και ελέγχθηκαν συνολικά 90. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν 15 κατ’ οίκον έρευνες, παρουσία εισαγγελέα. Στην επιχείρηση μετείχε και κλιμάκιο του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Πρόκειται για την πρώτη αστυνομική επέμβαση για το 2024, σε καταυλισμούς ρομά, με αστυνομικές πηγές ν’ αναφέρουν πως βασική επιδίωξη των συντονισμένων δράσεων είναι καταστή σαφές το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και σε όλους όσοι χρησιμοποιούν τους καταυλισμούς ως «ορμητήριο» για την τέλεση αξιόποινων πράξεων στην περιοχή και στην ευρύτερη περιφέρεια της Αιγιάλειας, πως η ΕΛΑΣ είναι παρούσα.

Οπως επισημάνθηκε: «Προφανώς, τέτοιου είδους δράσεις είναι μια αποδεδειγμένα επιτυχημένη συνταγή ότι υπάρχει Αστυνομία, που θέλει να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή και οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν και τη νέα χρονιά».

You may also like

Comments are closed.