ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αιγιαλεία: Αναβάθμιση εγκαταστάσεων σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς

paidikoistathmoi6 kdap
Στην τελική ευθεία τέθηκε από τις αρχές του μήνα η επιχείρηση εξωραϊσμού κυρίως όσον αφορά τους εξωτερικούς χώρους και την προσβασιμότητα, σε όλους σχεδόν τους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Αιγιαλείας.

Το πρόγραμμα αφορά στην ολοκλήρωση μιας ακόμη σειράς παρεμβάσεων για την αναβάθμιση της λειτουργικότητας των εγκαταστάσεων όπου φέτος προορίζονται για να φιλοξενήσουν και να απασχολήσουν δημιουργικά πάνω από 200 παιδιά ηλικίας από 3,5 ετών και άνω αλλά και βρέφη, όπου λειτουργεί και ως Βρεφονηπιακός.

Οι εργασίες που εκτελούνται αυτή την περίοδο με αναθέσεις και με βάση τον προγραμματισμό του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Διακαίου του Δήμου Αιγιαλείας αφορούν:

@ Διαμορφώσεις σε εξωτερικού χώρους,  ελαιοχρωματισμός και στέγνωση ταράτσας στην Δημοτικό παιδικό Σταθμό της Ακράτας,

@ εξωραϊσμός περιβάλλοντος  χώρου και εξωτερικός ελαιοχρωματισμός στον Α’ -Β’ Δημοτικό παιδικό Σταθμό Αιγίου (Ρωμανιώλη 45),

@ διαμόρφωση εξωτερικού χώρου και εξωτερικός ελαιοχρωματισμός οικήματος για τον Γ’ Δημοτικό παιδικό Σταθμό στην παραλία (Μυρτιά) και

@ συμπληρωματικές εργασίες στην εξωτερική πλευρά με στόχο την βελτίωση της πρόσβασης των παιδιών στον νέο, Δ’, Δημοτικό παιδικός Σταθμός Αιγίου (Αισχύλου 5).

Όλες οι παρεμβάσεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (2022-’23), έως και τις 10/9/2022.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι η πέμπτη χρονιά που στους Δημοτικούς Παιδικούς του Αιγίου θα λειτουργούν και Βρεφικά Τμήματα για παιδιά από 6 μηνών έως 1,5 ετών και από 1,5 ετών έως 2,5 ετών.

Αυτή την περίοδο ο Δήμος δέχεται αιτήσεις για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ («Εναρμόνιση Οικογενειακής Ζωής».

Ο δήμος, προκειμένου να φιλοξενήσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά φέτος, θα εξαντλήσει τις δυνατότητες φιλοξενίας που έχει, αυξάνοντας κατά 20% σε σχέση με το 2021, τα παιδιά που θα υποδεχθεί φέτος.

Και το προσωπικό των Παιδικών είναι ήδη έτοιμο να αναλάβει καθήκοντα ενώ θα πλαισιωθεί και με νέα άτομα (βρεφονηπιοκόμοι Τ.Ε. και Δ.Ε.) τα οποία θα προσληφθούν με συμβάσεις έργου.

Στους Παιδικούς του δήμου γίνονται δεκτά παιδιά προσχολικής ηλικίας, άνω των 3,5 ετών, αυτοεξυπηρετούμενα.

You may also like

Comments are closed.