ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίγιο: «Πονούσα παντού, τα πόδια μου καίγονταν» – Τι λέει ο 36χρονος θύμα της αράχνης «μαύρη χήρα»

araxni mavri xhra
Με την ζωή του λίγο έλειψε να πληρώσει ένας 36χρονος που έπεσε θύμα της αράχνης «μαύρη χήρα» στο Αίγιο.

Ο ασθενής που τσιμπήθηκε από την αράχνη μαύρη χήρα την ώρα που δούλευε στα χωράφια στην περιοχή του Αιγίου πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια. Στην αρχή είχε φαγούρα η οποία εξελίχθηκε στη συνέχεια σε πόνους σε όλο του το σώμα.

Ο 36χρονος άνδρας χρειάστηκε να διακομιστεί στην Πάτρα όπου και του χορηγήθηκε, τελικά, ο αντίδοτος ορός που έφτασε από την Αθήνα με περιπολικό (!) σε μία πραγματική σκυταλοδρομία.

Μάλιστα μέσα σε 20 λεπτά από την ώρα που πήρε το αντίδοτο άρχισαν να υποχωρούν τα συμπτώματα όπως ανέφερε ο 36χρονος μιλώντας στην εκπομπή Tlive.

«Στο χωράφι ήμουν και ούτε που κατάλαβα πως με ακούμπησε και με τσίμπησε. Αισθάνθηκα μόνο μια φαγούρα στο πόδι και έφυγα και πήγα σπίτι. Έκανα ένα μπάνιο και μετά από μία ώρα άρχισαν οι έντονοι πόνοι σε κοιλιά πόδια μέση. Υπέφερα. Φρικτοί πόνοι όμως και πολύ έντονοι.

Πήγα στο νοσοκομείο, μου έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις αξονικές, υπερήχους, τα πάντα. Δεν μπορούσαν να βρουν κάτι. Μου έδωσαν παυσίπονες, ηρέμησαν λίγο οι πόνοι, αλλά τα πόδια μου καίγονταν, είχα φαγούρα και ίδρωναν.

Έφυγα από το νοσοκομείο τον Αγ. Ανδρέα το βράδυ της Πέμπτης με την προϋπόθεση ότι δεν έχω κάτι και θα ηρεμήσουν οι πόνοι με τα παυσίπονα. Συνεχίζονταν η κατάσταση των ποδιών μου και Παρασκευή βράδυ με ξημερώματα Σαββάτου πήγα στο κέντρο Υγείας.

Από την εμπειρία της καθαρά η γιατρός το βρήκε ότι είναι αράχνη και με έστειλε στο νοσοκομείο του Ρίου. Μου έκαναν τις εξετάσεις που ήθελαν οι γιατροί και μου έδωσαν το αντίδοτο. Και μέσα σε 20 λεπτά από τη στιγμή που έπεσε το αντίδοτο στον οργανισμό μου ήμουν κομπλέ.

Έφυγαν τα εξανθήματα, οι φαγούρες και οι ιδρώτες και όλα. Σύμφωνα με το αντίδοτο που έριξαν είναι μαύρη χήρα που τσιμπάει και δεν αφήνει αποτύπωμα».

You may also like

Comments are closed.