ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αίγιο: Ρομά έκαναν “δουλειές” με κλεμμένα καλώδια χαλκού -Πάνω από 30.000 ευρώ η λεία της… οικογενειακής σπείρας

xalkos 768x431 1
Για περισσότερο από έναν χρόνο μέλη συμμορίας Ρομά λυμαίνονταν περιοχές της Ανατολικής Αιγιάλειας, κλέβοντας από επιχειρήσεις μέταλλα και αντικείμενα που περιείχαν χαλκό, συνολικής αξίας περίπου 30.000 ευρώ.

Τέλος στην παράνομη δράση ενός εκ των δραστών έβαλαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας. Το μεσημέρι της Δευτέρας στο Αίγιο συνελήφθη 19χρονος Ρομά, ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα πλήρη στοιχεία των συνεργών του.

Πρόκειται για δυο ανήλικους 17 ετών, έναν 20χρονο και έναν 44χρονο που έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Η συμμορία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τις 21 Σεπτεμβρίου του 2021 μέχρι και προχθές διέπραξε συνολικά δεκατέσσερις κλοπές -εκ των οποίων τρεις απόπειρες – σε επιχειρήσεις εμπορίας μετάλλων, συνεργεία αυτοκινήτων και γεωτρήσεις. Ο 19χρονος ενεργώντας από κοινού με τα υπόλοιπα μέλη, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά «χτυπούσαν» κατά κύριο λόγο σύμφωνα με πληροφορίες στις περιοχές Σελινούντα, Ελίκη, Βαλιμίτικα και Τέμενη, με τις φθορές που προκάλεσαν ν’ ανέρχονται στις 8.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

You may also like

Comments are closed.