ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Aίγιο: Συμβολική διαμαρτυρία των αγροτών στην παλαιά εθνική -Απειλούν με μπλόκα

agrotes

Με αίτημα την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, μείωση του κόστους παραγωγής και κατώτατες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους, σταφιδοπαραγωγοί και άλλοι καλλιεργητές του Αιγίου προχώρησαν σε συγκέντρωση το πρωί χθες Τετάρτη στην Παναιγιάλεια Ένωση (ΠΕΣ ΑΕ) και συμβολικό αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών – Αθηνών στο ύψος του Μεγανίτη.

Παράλληλα, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στη διοίκηση της ΠΕΣ ΑΕ, απαιτώντας, μεταξύ άλλων, άμεσα μέτρα για τη στήριξη της κορινθιακής σταφίδας. Ο Αγροτικός Σύλλογος «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», καλεί παράλληλα σε κλιμάκωση κινητοποιήσεων τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μποδιώτης, πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας», «τα προβλήματα του αγροτικού τομέα δεν βρίσκουν λύσεις και διογκώνονται. Οι χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα, μαζί με την ακρίβεια σε ρεύμα, καύσιμα, εφόδια, ζωοτροφές, λιπάσματα, είδη λαϊκής κατανάλωσης, εκτοξεύει το κόστος παραγωγής ενώ ο ‘μαύρος χρυσός’ της σταφίδας, ενώ  είχε ξεπεράσει τα δύο ευρώ το 2018, σήμερα κάποιοι παραγωγοί έχουν πληρωθεί με 0,70 λεπτά και κάποιοι άλλοι είναι ακόμα απλήρωτοι. Το ίδιο και οι λεμονοπαραγωγοί με την τιμή να βρίσκεται στα 0,25 ευρώ”. Αντίστοιχα όπως αναφέρει είναι τα προβλήματα και για τους κτηνοτρόφους με την τιμή του γάλακτος να είναι κάτω από ένα ευρώ/λίτρο.

You may also like

Comments are closed.