ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αϊτή: Έξαρση των απαγωγών τον Οκτώβριο – Σχεδόν 120 άνθρωποι απήχθησαν μέσα σε 15 ημέρες

Facebook
Twitter
Τουλάχιστον 119 άνθρωποι απήχθησαν από μέλη συμμοριών κακοποιών στην Αϊτή το πρώτο μισό του Οκτωβρίου, ανέφερε χθες Τετάρτη αϊτινή ΜΚΟ, καταγράφοντας τη μεγάλη έξαρση της μάστιγας αυτής που υπογράμμισε η απαγωγή 17 πολιτών των ΗΠΑ και του Καναδά το Σάββατο.

Τα πρόσωπα που απήχθησαν είναι ήδη περισσότερα από το σύνολο του Σεπτεμβρίου, όταν το Κέντρο Αναλύσεων και Μελετών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Centre d’analyse et de recherches en droits humains, CARDH), καταμέτρησε 117 απαγωγές.

«Το 90% των απαγωγών διαπράττεται στην περιοχή της πρωτεύουσας, το 70% εντός της κοινότητας του Πορτ-ο-Πρενς αλλά διαπιστώνουμε, το τρίτο τρίμηνο του έτους, αύξηση των υποθέσεων στην Κρουά ντε Μπουκέ», διευκρίνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζεντεόν Ζαν, ο διευθυντής του CARDH.

Η κοινότητα Κρουά ντε Μπουκέ, προάστιο του Πορτ-ο-Πρενς με πάνω από 300.000 κατοίκους, ελέγχεται από το καλοκαίρι από μια συμμορία γνωστή με την ονομασία «400 Mawozo», η οποία απήγαγε τους 17 αλλοδαπούς το Σάββατο.

haiti_kidnapp

Τα θύματα, μέλη ιεραποστολής και συγγενείς τους, επέστρεφαν από επίσκεψη σε ορφανοτροφείο, στην καρδιά της ζώνης που ελέγχει η συμμορία, όταν απήχθησαν.

Η οργάνωση Christian Aid Ministries, της οποίας είναι μέλη οι ιεραπόστολοι που απήχθησαν, διευκρίνισε πως η ομάδα που απήχθη αποτελείται από «πέντε άνδρες, επτά γυναίκες και πέντε παιδιά». Η θρησκευτική οργάνωση, με έδρα την πολιτεία Οχάιο, διευκρίνισε την Τρίτη πως τα παιδιά που απήχθησαν είναι ένα μικρότερο από 8 μηνών και τα υπόλοιπα 3, 6, 13 και 15 ετών, ενώ οι ενήλικοι όμηροι είναι μεταξύ 18 και 48 ετών.

Οι απαγωγείς ζητούν λύτρα 17 εκατομμυρίων δολαρίων, επιβεβαίωσαν προχθές Τρίτη στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατατάσσει την Αϊτή στον κατάλογο των χωρών όπου δίνει οδηγία να μην ταξιδεύουν οι πολίτες της, κυρίως εξαιτίας της έξαρσης των απαγωγών με θύματα «συχνά» Αμερικανούς.

Σύμφωνα με το CARDH, τουλάχιστον 782 άνθρωποι έχουν απαχθεί για λύτρα από την αρχή της χρονιάς στην Αϊτή, αριθμός σχεδόν ίσος με αυτόν που καταγράφηκε ολόκληρο το 2020 (συνολικά 796).

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top