ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Άκης Βαβαρούτας για Ρευματοκλοπές: «να μην θεωρούνται εκ προοιμίου κλέφτες οι πολίτες» – Δικαίωση για πελάτισσα του!

1ο ΑΚΗΣ ΒΑΒΑΡΟΥΤΑΣ 1

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Δικαστική απόφαση… σωτηρίας, για πατρινή η οποία οδηγήθηκε στο εδώλιο κατηγορούμενη από την ΔΕΔΔΗΕ για ρευματοκλοπή. Η γυναίκα όχι μόνο απηλλάγη της κατηγορίας σε βάρος της αλλά εκτός του ποινικού σκέλους, απαλλάχτηκε και από την υποχρέωση καταβολής χρέους 10.000 ευρώ, ποσό που η ΔΕΔΔΗΕ διεκδικούσε με αγωγή που της είχε ασκήσει.

Αλλά και η αγωγή απορρίφθηκε πανηγυρικά από το αρμόδιο δικαστήριο. Και μάλιστα, τώρα η πρώην κατηγορούμενη και πλέον επισήμως αθώα, με δικαστική απόφαση, θα στραφεί εκείνη εναντίον της ΔΕΔΔΗΕ αξιώνοντας μέχρι και αποζημίωση ηθικής βλάβης!

Η υπόθεση εξετάστηκε από το Πρωτοδικείο Πατρών την προηγούμενη εβδομάδα και αφορούσε στα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί εναντίον της κατηγορουμένης. «Εκπροσώπησα την πολίτη και καταφέραμε να αποδείξουμε πως δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία από την ΔΕΔΔΗΕ για την βεβαίωση της ρευματοκλοπής και την χρέωση της γυναίκας με χρηματικό ποσό ύψους 10.000 ευρώ», δηλώνει αποκλειστικά στην «Πολιτεία» ο συνήγορος υπεράσπισης Άκης Βαβαρούτας ο οποίος συμπληρώνει: «αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η απόφαση του πρωτοδικείου να απαγορεύσει στην ΔΕΔΔΗΕ να προβεί σε διακοπή της ρευματοδότησης στον πελάτη».

Με βάση την εν λόγω δικαστική απόφαση, «άνοιξε» ο δρόμος ώστε η πολίτης να περάσει στην αντεπίθεση. Και να στραφεί τώρα εκείνη εναντίον της ΔΕΔΔΗΕ, διεκδικώντας από την μια, να κριθεί πως δεν οφείλει κανένα χρηματικό ποσό στην επιχείρηση, κι από την άλλη, να διεκδικήσει αποζημίωση για την ταλαιπωρία που υπέστη.

 

ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Πρόκειται για μια δικαστική απόφαση που αφορά πολλές περιπτώσεις. Με τον Δικηγόρο κ. Βαβαρούτα να επισημαίνει ότι «τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, υπάρχουν εκατοντάδες υποθέσεις κατά πολιτών, από μηνύσεις της ΔΕΔΔΗΕ για ρευνατοκλοπή». Και παράλληλα έχουν κατατεθεί και εκατοντάδες αγωγές εναντίον τους, με τις οποίες η ΔΕΔΔΗΕ ζητά υπέρογκα ποσά, αξιώνοντας και αποζημίωση για ηθική βλάβη από τους πολίτες…

Αλλά όμως, όπως εξηγεί, ήδη εκδίδονται αποφάσεις που δικαιώνουν τους πολίτες. Και διευκρινίζει επ’ αυτού ότι «οι κατηγορίες της ΔΕΔΔΗΕ για ρευματοκλοπή δεν ευσταθούν σε πολλές περιπτώσεις, αφού η ίδια η επιχείρηση δεν έχει τηρήσει τις διαδικασίες που απαιτεί ο Νόμος». Με βάση, λοιπόν, αυτό το σκεπτικό, εκδόθηκαν αποφάσεις από το Ειρηνοδικείο Πατρών που δικαίωσαν πολίτες σε αγωγή της ΔΕΔΔΗΕ, κρίνοντας πως δεν αποδείχθηκε, από κανένα έγγραφο, η ρευματοκλοπή και η χρέωση του ποσού που διεκδικεί η επιχείρηση.

Ο κ. Βαβαρούτας δηλώνει ότι το δικηγορικό του γραφείο έχει καταφέρει να εκδώσει αποφάσεις που δικαιώνουν τους πολίτες. «Αλλά παράλληλα, έχουμε στραφεί με αγωγές και κατά της ΔΕΔΔΗΕ, εκπροσωπώντας τους ίδιους πελάτες που μετά την αθώωση τους διεκδικούν με την σειρά τους την προσωπική τους δικαίωση. Ζητώντας, αφενός, να αναγνωρισθεί πως δεν υπάρχει καμία οφειλή και αξιώνοντας, αφετέρου, αποζημίωση για ηθική βλάβη», σημειώνει.

 

Α. ΒΑΒΑΡΟΥΤΑΣ: «ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Με αφορμή την έκβαση της υπόθεσης ο κ. Βαβαρούτας περνά ένα ουσιώδες μήνυμα: «Τα Δικαστήρια κρίνουν ανάλογα με το αποδεικτικό υλικό και δεν θα πρέπει οι πολίτες να θεωρούνται εκ προοιμίου κλέφτες ηλεκτρικής ενέργειας, όπως θέλει να τους παρουσιάσει η ΔΕΔΔΗΕ. Σε μια εποχή με υπέρογκες χρεώσεις και σοβαρά οικονομικά θέματα, όταν υπάρχει κατηγορία θα πρέπει να τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες από την ΔΕΔΔΗΕ, διαφορετικά θα προσπαθούμε να αποδείξουμε το δίκαιο των πελατών μας. Και απ’ όσο φαίνεται, τα Δικαστήρια μπορούν να αξιολογούν σωστά το αποδεικτικό υλικό και να  δικαιώνουν τους πελάτες μας».

ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ:

7 7 e1669191181576

You may also like

Comments are closed.