Ακρίβεια: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού λόγω του ενεργειακού κόστους παραγωγής

Facebook
Twitter
fournos-pswmi-eurokinissi-1200x675

Προετοιμάζονται για ανατιμήσεις στο ψωμί οι αρτοποιοί, λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής, σύμφωνα με δημοσίευμα του ertnews.

Σημειώνεται ότι η μέση τιμή της φρατζόλας που διαμορφώνεται στα 1,20 ευρώ μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 1,40, ενώ κάποιοι φούρνοι έχουν προχωρήσει ήδη στις πρώτες αυξήσεις στις τιμές του ψωμιού. «Υπάρχει μία μικρή διαφορά όχι πολύ μεγάλη, ένα 10% – 12% παραπάνω», «Παίρνεις δηλαδή μισή φρατζόλα μπορεί να φτάσει και το 1,30 ας πούμε», ανέφεραν καταναλωτές σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Αιτία των ανατιμήσεων το ενεργειακό κόστος, αλλά και οι αυξήσεις στα άλευρα.

«Δυστυχώς μετά από πάρα πολύ καιρό η ενέργεια έχει ανέβει πάνω από 120%. Από ‘κει που πληρώναμε 8 λεπτά την κιλοβατώρα, τώρα πληρώνουμε 19 λεπτά. Το αλεύρι έχει ακριβύνει, οι πρώτες ύλες, βούτυρα, λάδια, σουσάμι. Είναι αναπόφευκτο να ανεβάσουμε τις τιμές», ανέφερε ο πρόεδρος Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών, Παναγιώτης Σαχινίδης, στο ertnews.

Η αύξηση της τιμής του ψωμιού από τα 80 λεπτά το 2020 στα 1,2 ευρώ έχει πλήξει ήδη την κατανάλωση, η οποία έχει μειωθεί κατά περίπου 22.000 τόνους τα τελευταία χρόνια.

Ενώ άλλος καταναλωτής δήλωσε ότι «Χωρίς ψωμί δεν γίνεται είναι από τα βασικά είδη, εντάξει μπορεί να το περιορίσει κάποιος κάπως ή να παίρνει λιγότερη ποσότητα».

Από την άλλη, περίπου 800 φούρνοι έχουν βάλει λουκέτο από το 2022, με τους αρτοποιούς να ζητούν αυξημένη επιδότηση από το κράτος για τους λογαριασμούς ρεύματος.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή